Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Şubat 2015, 11:53   Mesaj No:5

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Özgecan Hadisesine İslami Çözümler

Laik demokratik toplumlarda,suçu toplum hazırlar,suçlu ise işler.

Yani suç böyle toplumlarda bireysel değil,toplumsaldır.Toplumun sosyal hayattaki işleyişine yön veren bütün kamu kuruluşlarıyla LAİK VE DEMOKRATİK ahlaki değerlerden[ilke inkılaplardan], ölçülerini esas alıyorsa Özgecan ne ilkti,nede son olacaktır.

Allah,bırakın kadının vucuduna SESİNİN AYARINA,KONUŞMASINA dahi bir tesettür getirmişken ve konuşunca başkalarının şehvetini uyandıracak tizde sesinde kıvraklık yapma derken;

Laik demokratik kemalist düzenin savunucuları,ALLAH IN İNADINA, mini etek giyinin ve inadına kızlı erkekli oturun deniliyor ve şakşaklanıyorsa ve bunu ben müslümanım diyenlerde tepki koyup,siz ve sizin şeytanlarınızın inadına bizde islami eğitim ve kadın erkek fıtratına uygun bir ortam ve uygun bir eğitim istiyoruz seminerleri yapmıyorsalar ve bu tepkilerini sağı solu kırıp dökmeden sokakta,mahallede,şehrinde durmadan gündem etmiyorsa,bunun yanı sıra laiklere ise ; Siz ve çocuklarınız buyrun istediğiniz şekilde kızlı erkekli evlerde oturun denilip,herkes TERCİH ETTİĞİ HER NEYSE TERCİHİNİN SONUCUNUDA YAŞAMAK ZORUNDADIR DENMİYORSA ,yarın bu türden işler herkesin çocuğunun başınada gelebilir.İllaki okul yolunda değil,ekmek almayada giderken bunlarla karşılaşılına bilinir.

Ayrıca kısas ve recm gibi islami hükümlerin uygulamasını isteyenlerin bu istekleri hem bilgisizliklerinin hemde duygusallıklarının ürünüdür.Çünkü islami sistemin yürürlüğünde zaten ne böyle bir eğitim süreci olur,nede böyle bir yolculuk şekline izin verilmez.

Yani islami toplumda ise suç toplumsal değil,ferdi dir.islami yürürlük suç işlenecek ortamın bertarafı için çalışır.Kişi kendi zaafiyetine yenik düşerek suçu işler ve böyle kişilerede islami ceza uygulanır.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla