Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Nisan 2015, 16:51   Mesaj No:3

AYSENUR YILDIZ

Medineweb Acemi Üyesi
AYSENUR YILDIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AYSENUR YILDIZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13259
Üyelik T.: 26 Ocak 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 15
Konular: 12
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Cenetten Bir Parça/ Tesettür

devamı...

İBRETİ ÂDEM, İBRETİ ÂLEM

Cennette, şeytanın tercih ettiği hilenin Âdem peygamber ve Havva annemiz üzerindeki neticesi mahrem yerlerinin açılması olmuştur. Öyleyse tesettürsüzlük bir cezadır. Daha da ötesinde, insanın hatada olduğunun bir işaretidir.
Öyle olmasa idi yasak meyvenin yenmesi ile mahrem mahalleri açılmazdı.
Bu sebeple tesettür dini bir emir olmanın çok daha ötesinde insani bir özelliktir.

Her ne kadar Rabbimiz bütün dinlerde tesettürü emretmiş olsa da tarihte bu emre zıt olarak aşırı tesettürsüz toplumlarla da karşılaşılmıştır. Mesela İslam’dan önce Araplar Kâbe’yi çıplak tavaf ederlerdi. Gündüzleri erkekler, geceleri kadınlar gelip tavaflarını çırılçıplak yapmışlardır. Böyle yapmalarının gerekçesi olarak da “ içinde günah işlediğimiz elbiselerimizle tavaf etmeyiz” görüşünü beyan etmişlerdir. Bu tarz akıl yürütmelerin, tesettür gibi ilahi emirle sabit kılınmış bir değer üzerinde olması bu tür sapıklıklara yol açacaktır.
Bu tabidir. Nitekim günümüzde de sapkın tesettür anlayışlarına rastlıyoruz. Bu sapkınlığın başlıca sebebi, insan aklının emre itaat dışında çalışması, emre zıtlık boyutlarında amelde bulunmasıdır. Başlarının önünü açık bırakan, boğazlarında örtüyü sıkıştırarak boyun tesettürüne özen göstermeyen ya da belli zamanlar ve mekânlar dışında tesettürü lüzumlu görmeyen bir takım çevrelerin ve fertlerin varlığı, başına buyruk tesettür düşüncesinin ürünüdür.

Bu hususta birinci dereceden örnek peygamber hanımlarıdır. Ve yüzyıllardır değişmeyen, nesilden nesile aktarılarak bize kadar gelen tesettür anlayışı da cümle Müslümanlara örnektir.

Günümüz din adamlarının birçoğu da dâhil olmak üzere tesettür üzerinde kendi akıllarını kaynak olarak görme yetkisine sahip değillerdir. Bu tarz bir yetkiyi Allah-u Teala kimseye vermemiştir. Emirler hususunda, indirilen kitaplara, gönderilen peygamberlere ve sünnetlerine riayet insanı, olması gereken çerçeve içinde Rabbine karşı itaatkâr kılacaktır.

Mevlamız’ın bizi her türlü kötülükten korumak için sebep kıldığı bütün nimetlerine sonsuz şükürler olsun.

( Kıymetli okurlarımız, tesettür konusu geniş ve kapsamlı olduğu için inşallah diğer yazılarımızla devam edeceğiz. )
Alıntı ile Cevapla