Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ekim 2008, 16:43   Mesaj No:3

ebrehe

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ebrehe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3821
Üyelik T.: 15 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 11
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Asr Süresi Etrafında DÜŞÜNELİM!...

bu konuda tefsirlerde değişik yorum ve rivayatler mevcut. şimdi hiç birini hatırlamıyorum, yalnız aklımda biri kalmış. "asr" ikindi namazının bir ismdir. burada ALLAH ikindi namazına yemin ediyor olabilir, onun önemini gözler önüne sermek için. çünkü ikindi namazı her nedense -sebebini o bilir- diğer namazlardan ayrı bir önemlidir. kurandaki şu ifade ne de dikkat çekicidir:

-namaza ve orta namaza devam edin. Allahın bunu diyerek ikindi namazını ayrı zikretmesi dikkate şayandır. tabi buradaki devam edin lafzını nasıl anlayacağız o da önemli. kuvvetle muhtemel bir şekilde bundan kasıt "cemaatle" kılmaya devam edin olmalıdır. aksi taktirde burada bir farziyet değil tavsiye söz konusu olduğundan namaz farz değilmiş gibi mesnedsiz bir tevil çıkarmak da özellikle ehli sünnet itikadı dışındaki mezhep ve tariklere bir vazife olabilir.

lafı biraz uzattık, evet ne diyorduk buradaki asr ifadesi ikindi namazı olabilir düşüncesi müfessirlerin ileri attığı bir düşüncedir, ben de buna katılıyorum. doğrusunu ALLAH bilir.
Alıntı ile Cevapla