Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Nisan 2015, 15:29   Mesaj No:9

EyMeN&TaLhA

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Standart Cevap: Kur'an Tasarımlı Kutlu Doğum Pastası


'Kutlu Doğum Haftası Bir Doğum Günü Kutlaması Değildir'


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Kutlu doğum haftası, bir doğum günü kutlaması değildir. O büyük doğumun getirdiği rahmeti insanlığa taşımak için insanımızın yüreğinde var olan o muhteşem sevgiyi bir ilim sofrasına bir irfan mektebine bir hikmet sofrasına dönüştürmek için onu yaşanan bir ahlaka dönüştürmek için bu toprakların insanlarının çeyrek asırdır, kutlaya geldiği bir haftadır" dedi.

'İnsanlık kainatı bozmaya başladı'

İslam coğrafyasında yaşanan savaşlara da değinen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "İnsanlık, ortak evimiz ve yurdumuz olan kainatı, bozmaya başladı. İnsanlar birlikte yaşama ahlakını kaybetmeye başladı. İnsanlık birbirine zulmediyor. İnsanlık hepimizi taşıyan ortak gemiyi deliyor. Kainat, tabiat, insanlığı taşıyamamaya başladı. Onun için bu yıl ki konuyu birlikte yaşama ahlakı dedik." dedi.

'Müslümanlar birbirini katletmeye başladı'

İslam coğrafyasından ateşler yükseldiğine ve Müslümanların birbirini katletmeye başladığına dikkat çeken Görmez, şöyle konuştu:

"İslam coğrafyası, selam yurdu, selam barışı kaybetti. Emam yurtları emanı kaybetti. Bağdat’tan, Şam’dan, Kahire’den, Yemen’den, Libya’dan ve bütün İslam coğrafyalarından ateşler yükseliyor. Birlikte yaşama ahlakını dünyaya göstermiş Müslümanlar birbirlerini katletmeye başladı. Asabiyetini, ırkını, mezhebini, meşrebini Müslümanlar, dinlerinin, imanlarının Muhammet Mustafa’ya ümmet oluşlarının önüne çıkarmaya başladı. Onun için Rasuli Erkemin yer yüzüne getirdiği hak ile adalet ile barış ile hukuk ile yeniden nasıl bir arada yaşayabiliriz bunu yeniden inşa ve ihya etmeye çalışıyoruz."

Tokat Zile Müftülüğü’nün Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlediği etkinlikte Kur’an-ı Kerim tasarımlı pasta kesildi. Diyanet İşleri Başkanlığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Zile Müftülüğü’nün internet sitesinde etkinliğe ilişkin yapılan haberde, “Kutlu Doğum Haftamızın ilçe Merkezindeki açılışını, geçen yıl olduğu gibi bu yılda Müftü Arif Kılıç Kız Kur’an kursumuzda 15 Nisan 2013 Pazartesi günü saat 10.00 da Kutlu Doğum pastası keserek gerçekleştirdik” denildi. Tepkiler üzerinde fotoğraflar internet sitesinden kaldırılırken, müftülüğün geçmiş yıllarda da Kutlu Doğum Haftası açılışında pasta kestiği öğrenildi.

Kur’an-ı Kerim tasarımlı pastanın kesilmesi farklı tepkilere yol açtı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Görüntüler, iki sene önce Kur'an kursu öğrencileri tarafından gerçekleştirilmiş olsa da Kutlu Doğum'un ve Kur'an-ı Kerim'in ruhuna ve mehabetine asla uygun değildir. İki yıl önce Kur'an kursu öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikle ilgili habere konu olan söz konusu görüntüler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından asla kabul edilemez olup, konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır."


alıntıdır
Alıntı ile Cevapla