Konu Başlıkları: "imam sarığı pastası"
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Temmuz 2015, 23:51   Mesaj No:1

su damlası

Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.603
Konular: 696
Beğenildi:8180
Beğendi:9399
Takdirleri:26189
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart "imam sarığı pastası"

"imam sarığı pastası"



Pandispanya için malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağı un (Bardak tepeli olacak)
1.5 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
Kreması için

2 buçuk su bardağı süt
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
Islatmak için: 1 çay bardağı süt

Bulamak için: Hindistan cevizi

Üzeri için:

60 gram çikolata
1 yemek kaşığı kaymak veya 3 yemek kaşığı krema



İmam Sarığı Pastası Nasıl yapılır?

Öncelikle kremayı hazırlayıp soğumaya bırakın. Krema soğurken, ara sıra karıştırın ki kalıplaşmasın.
Pandispanya için: Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Zeytinyağını ekleyin. Çırpmaya devam ederken sıcak suyu kaşık kaşık ilave edin. Vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu eleyerek ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine hamuru döküp 190 derecelik, önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
Fırından aldığınız pandispanya soğuyunca, yuvarlak bir kalıpla keserek küçük yuvarlak parçalar elde edin. Kalıbınız yoksa küçük bir su şişesini orta kısmından düzgünce kesip kalıp olarak kullanabilirsiniz ;) Bardakla kesmenizi tavsiye etmiyorum. Bardağın kenarı kalın olduğu için, kesilen kenarları sıkıştırıp hamurlaştırabilir.
Kremayı sıkma torbası veya bisküvi tabancasına koyun. Yuvarlak kek parçasını 1 yemek kaşığı sütle ıslatın.
Üzerine kremayı eşit bir şekilde sıkın. Kaşıkla sürmek zor oluyor. Sıkmak için aletiniz yoksa, kremayı bir poşete koyup ucunu kesin ve o şekilde kesin.
2. parçayı alıp kremanın üzerine kapatın. Bütün parçalar bittikten sonra üç dolu yemek kaşığı kremayı bir kaseye alıp, cıvık muhallebi kıvamına gelene kadar çırpın.
Hazırladığınız pastacıkların kenar kısımlarını bu kremaya bulayın. Hemen ardından bol hindistan cevizine bulayın ve bir tepsiye pastaları dizin.
Pastaların açıkta kalan kısmına 1 yemek kaşığı sütle ıslatın.
Çikolata ve kaymağı benmari usulü eritip karıştırın. Pastacıkların üstünde boş kalan kısma birer kaşık çikolata sostan döküp yayın.
1-2 saat dinlenen pastalarımız servise hazır.
Afiyet şifa olsun!

NOT: Pastacıkların üzerine sadece çikolata eritip döktüğünüzde, çikolata kısa sürede donar ve yerken zorluk çıkarır. Bu yüzden üzeri için, ya kendi yaptığınız bir çikolata sos kullanın. Ya da erittiğiniz çikolataya kaymak veya kremayla çikolatayı karıştırıp kullanın.

Artan kek parçalarını küçük bir kaba koyup, kremadan artan kısmı üzerine dökün. Böylece küçük bir pasta elde etmiş olursunuz.

Pastacıkların arasına birer dilim muz da koymanız mümkün.

__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
< Hangi şık > Forum Oyunları Esma_Nur 20 242 16 Nisan 2024 22:11
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? Salatalar su damlası 0 46 17 Mart 2024 17:01
Yalancı Tarhana Çorbası Çorbalar Kara Kartal 3 55 17 Mart 2024 16:56
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi Et Yemekleri su damlası 0 68 16 Mart 2024 14:39
Ceviz Kabuğu Suyunun Faydaları.. Sağlık / Beslenme su damlası 0 122 08 Kasım 2023 18:49