Konu Başlıkları: "ıspanaklı muzlu rulo pasta"
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ağustos 2015, 22:55   Mesaj No:1

su damlası

Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.589
Konular: 696
Beğenildi:8168
Beğendi:9381
Takdirleri:26049
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart "ıspanaklı muzlu rulo pasta"

"ıspanaklı muzlu rulo pasta"



ISPANAKLI RULO PASTA

Malzemeler:

3 yumurta
1 cay bardağı seker
yarim cay bardagi ıspanak püresi (cig olarak robotta cekilmis haliyle)
1 su bardagi un
1 tatli kasigi kabartma tozu
Kreması için

1 su bardagi süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı seker
1 kaşık tereyagi
vanilya
Yarim paket tuzsuz krem peynir yani labne peyniri yada 1 kase kadar krem santi(Almanya da yasayanlar isterse schmand kullanabilir Türkiye de schmand varmi ismi nedir bilmiyorum.)
istenirse arasina koymak icin 2 tane muz..



Ispanaklı Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

Öncelikle kremasini hazirlayalimki kekimiz pisene kadar biraz sogusun.
Krema icin bir tencereye unu sekeri ve sütü koyup karistirarak pisirelim.Ocagin altini kapatinca icine 1 kasik tereyagini ekleyelim.En son vanilyayi da katip karistirip biraz ilimasini bekleyelim.Biraz soguyunca icine tuzsuz krem peyniri yada krem santiyi ( yada Schmand )katip karistirip bir kenarda bekletelim.
Keki icin yumurtalari ve sekeri bir iki dakika cirpalim icine püre haldeki ispanagi katip tekrar karistiralim.Sonra unu ve kabartma tozunu birlikte katip cirptiktan sonra kagit serilmis tepsiye dökelim.
Bu hamur ince bir hamur oluyor.sonra önceden isitilmis 190 derecedeki firinda 6 veya 7 dakika pisirelim.üstü pembelesince firindan alalim yoksa sertlesir ve rulo yapamayiz.
Pisen kekimizi kagidiyla beraber hemen rulo yapalim
2 veya 3 dakika sonra ruloyu geri acip kagidi dikkatlice kekten ayirinca kremayi kekin üstüne sürelim.
evde varsa 2 muzu kekimizin ucuna koyup keki tekrar rulo yapalim.Keki buzdolabinda 3 veya 4 saat bekletip öyle keserseniz daha iyi olur. Bekleme esnasinda üstünü herhangi bir seyle kapatirsaniz kekiniz yumusak kalir.
istenirse kekimizin üstüne artan kremayla kücük süslerde yapabiliriz.
Not: Bu keki yerken ıspanak tadı gelmiyor. Birde ıspanağı katı meyve sıkacağından sıkıp, suyundan kullanırsanız hamur daha yeşil olacaktır. Bunun için koyu yeşil renkli ıspanak yaprakları kullanın. Pandispanya için 3 yemek kaşığı ıspanak suyu yeterli olur.



"Afiyet olsun"
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
< Hangi şık > Forum Oyunları Esma_Nur 20 97 16 Nisan 2024 22:11
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? Salatalar su damlası 0 44 17 Mart 2024 17:01
Yalancı Tarhana Çorbası Çorbalar Kara Kartal 3 53 17 Mart 2024 16:56
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi Et Yemekleri su damlası 0 66 16 Mart 2024 14:39
Ceviz Kabuğu Suyunun Faydaları.. Sağlık / Beslenme su damlası 0 121 08 Kasım 2023 18:49