Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Kasım 2015, 19:08   Mesaj No:7

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11843
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: '' FORMASYON'' Kontenjanları( 2015-2016) Belli oldu

Pedagojik Formasyon krizi mağdur öğrencileri ve Fen Edebiyat mezunlarını sevindirecek şekilde çözüldü. YÖK’te Eğitim Fakültesi dekanlarıyla yapılan toplantıdan Formasyon kontenjanını artırmanın önü açıldı.

Formasyon 2016 gereklilik ve şartlarını YÖK’ün olması gereken zamanda açıklamaması üzerine 1 Kasım seçimleri öncesinde tepkilerin Başbakan Davutoğlu’na iletilmesi ile atılan adımlar bugün daha kapsayıcı bir noktaya geldi. Önce YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın atanamayan öğretmenleri işaret ederek formasyon konusunu kısıtlayacaklarını belirtmesi üzerine YÖK Genel Kurulu bu yıl Türkiye Genelinde 15.000 Formasyon kontenjanı belirledi. Bu da her ilde her bölüme yalnızca 4-5 kişinin formasyon alması anlamına geliyordu.

ISRARLI DEMOKRATİK TEPKİLER BAŞLADI

Bu gelişme üzerine Pedagojik Formasyon Sertifika programı talep eden öğrenciler ve Fen Edebiyat Fakültesi mezunları sosyal medyada Twitter başta olmak üzere Başbakan Davutoğlu, YÖK Başkanı Yekta Saraç ve tüm yetkililerin profillerini adeta aşındırarak taleplerini iletti. Son olarak fakülte önlerinde eylemler yapan Formasyon taliplisi binlerce genç açıklanan kontenjanın talebi karşılamadığına dekanları ikna etti.

GENÇLERİN ISRARI YÖK TOPLANTISINI GETİRDİ

Hayallerinin önüne set çekilen gençlerin ısrarlı ve şiddete bulaşmayan demokratik tepkileri yetkililere geri adım attırdı ve YÖK Formasyon kontenjanlarını konuşmak üzere Eğitim Fakültesi Dekanlarını yeniden topladı. Toplantıdan kontenjanların artırılması gerekliliğinin kabulü ve buna bağlı olarak her üniversitenin Pedagojik Formasyon Sertifika programı kontenjanını kendi bölgesindeki talebe göre arttırabileceği kararı çıktı.

ŞİMDİ NE OLACAK?
Bu noktada bazı medya organlarında olduğu gibi “Formasyon kontenjanı arttı” demek kamuoyunu ve formasyon bekleyen gençleri aldatmak olacaktır. Yüksek Öğretim Kurulunda alınan karar “Formasyon kontenjanının artırılmasının önü açıldı” olarak yorumlanmalıdır. Bundan sonra öğrencilerin yapması gereken ise şu;

Bulundukları illerde eğitim fakültesi dekanlıklarına taleplerini bildiren telefon ve dilekçelerle YÖK’ün verdiği ruhsatı kullanmaya zorlamak. Ancak bundan sonra talep ettikleri okulların Formasyon kontenjanı artmış olacak.

KAYNAK:HÜR HABER
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla