Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Mart 2016, 20:52   Mesaj No:9

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11842
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: İncelenmiş VE Düzenlenmiş Haliyle Sorularla Surelerimiz

9-TEVBE SURESİ

*TEVBE SURESİ BİZE NE ANLATIYOR*


Bu sure genel anlatımıyla Müslümanlar ile müşrik-kafirlerle bir uzlaşı olamıyacağı,müşrik-kafirlerle müslümanlar arasındaki savaş-barış süreci kuralları ve daha sonraki aşamada çıkacak savaşta geçersiz mazaretlerle savaşa katılmayıp Rasulullah ın yanında bulunmayanların, munafıklarca tutuldukları fitneden bahsetmektedir.

1.Müslümanların başkalarıyla yaptıkları antlaşmalara bağlı kalıp,karşı tarafın anlaşmayı bozacak hallere bürünmedikçe anlaşmayı korumalarından bahseder.

2.Müslümalardan eman dileyen müşriklere eman vermesi gerektiğini,bunların müşrikliklerinin bilgisizliklerinden kayaklandığından bahseder.

3.Müslümanların yeryüzünde fitne çıkaranlara karşı uyanık olmalarını ve bu fitneci yahudi ve hırıstiyanlarla savaşa her daim hazır bulumaları gerektiğini[Tabi bu devlatsel bir güç gerektiren durumdur]..

4.Küfür ile Hak kın çarpışması gibi bir durumda bütün müslümanların küfre karşı bir cihad hazırlığında ve katılımında bulunması gerektiğini,Allah ın razı olacağı iman sahipleride bu durumlarda geri durmayıp mazaretler üretmeyenler olduğunu,mazaretler üretenlerin ancak munafık tipli hasta ruhlu olanlardan olduğundan bahseder.

5.Müslümaların,muafıklara karşı nasıl davranmaları gerektiğinden bahseder

6.müslüman ile munafığı ayıran özelliklerden bahseder.

7.Müslümanlar ile savaşa çıkmayıp mazaretler sunanların,mazeretlerinin geçerliliği ve geçersizliğinin ayırımdan bahseder.

8.Müslümanlar ile savaşa katılmayıp geçersiz mazaret sunup daha sonra müslümanlar savaştan dönmeden pişman olup tevbe edip bağışlanma dileyen ve bağışlananlardan ,ve tevbe etmeyip halen mazeret üretenlerin bağışlanmamalarından bahseder.

9.Müslümanların kendilerine apaçık olmuş hidayet yoluna sımsıkı sarılması gerektiğinden bahseder.

10.müslümalar için Kurtuluşun Allah a her halukarda güvenmek ve Rasulullah a uymakla olunacağından bahseder.



TEVBE SURESİ SORU VE CEVAPLARI

1.Tevbe süresi kaç ayettir

a.129
b.120
c.130
d.140


2) ''Ey insanlar, hepiniz bilmiş olasınız ki, Allah, ........ uzaktır. Resulü de. Bununla beraber tevbe ederseniz bu sizin için hayırlıdır. Yok eğer yüz çevirirseniz, tevbeden vazgeçerseniz veya İslâm'dan veya verdiğiniz sözü tutmaktan yüz çevirirseniz ve yola gelmezseniz, iyi biliniz ki, siz Allah'ı aciz bırakamazsınız. Onun azabından kaçıp kurtulamazsınız. Ve ey Muhammed, o kâfirleri elîm bir azab ile müjdele''.
BOŞLUĞU tamamlayınız?

a.müşrikler
b.kafirler
c.müslümanlar
d.münafıklar


3.O müşrikler (yani ahitlerine riayet etmeyen müşrikler) için Allah katında ve Resulü katında bir ahit nasıl bulunur ki? Böyle doğruluktan sapan kimselerin gerçekte ahdi mi kalır? Ancak ... yanında kendileriyle antlaşma yapmış olduklarınız müstesnadır. Yani söz konusu müşrikler içinde henüz sözünde duranlar ve ahde vefa gösterenler olabilir. Onun için yukarıda da istisna edilmiş, haklarında "Onların süresini, sözleşmedeki sürenin bitimine kadar itmam et." buyurulmuştur. İşte bundan dolayı bunlar size doğru dürüst davrandıkları müddetçe siz de onlara karşı dürüst olun. Yani yukarıdaki istisna ve sözleşme süresinin sonuna kadar bekleme emri de mutlak değil, bu şarta bağlı olarak geçerlidir. Şayet diğerlerinin yaptıkları gibi, bunlarda sürenin dolmasını beklemeden ahitlerini bozarlarsa bunların da ahdi kalmaz. Yok eğer sürenin sonuna kadar uslu dururlarsa sizin de sonuna kadar sözünüzde durmanız gerekir. Çünkü Allah, muhakkak ki, muttakileri sever.bu anlaşma nerede yapılmıştır?

a.mekkede
b.mescid aksada
c.medinede
d.kuba



4.Zimmet nedir?

a.Korunması ve himayesi, gereken ve yitirilmesi de zemmi gerektiren her hangi bir iş anlamına ahd ü eman, taahhüt, emanet ve görev demek
b.Allah adına yapılmış olan yemin demek olur.
c.sadece emanettir]
d.hiçbiri



5.İhza nedir?

a.tatlı dilli olmak yumuşak davranmak
b.eleştirmek sürekli başa iyiliği kakmak
c. saldırganı zelil ve perişan edip başkaldıramaz duruma sokmak
d.kendini haklı görmek


6.Hacılara su dağıtmayı ve Mescid-i Haram'ı onarmayı, Allah'a ve ahiret gününe iman eden ve Allah yolunda cihad edenin (yaptıkları) gibi mi saydınız? (Bunlar) Allah Katında bir olmazlar. Allah zulmeden bir topluluğa hidayet vermez.
bu kaçıncı ayettir?

a.19
b.20
c.21
d.22



*Şirk koşanların, kendi inkarlarına bizzat kendileri şahidler iken, Allah'ın mescidlerini onarmalarına (hak ve yetkileri) yoktur. İşte bunlar, yaptıkları boşa gitmiş olanlardır. Ve bunlar ateşte süresiz kalacak olanlardır.
*Allah'ın mescidlerini, yalnızca Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayanlar onarabilir.
7)İşte, hidayete erenlerden oldukları umulanlar bunlardır sözü ne hatırlatıyor?

a.namazın önemini ve mescidleri yapan kişilerin mutlaka namaz kılmaları gerektiği
b.gücü yeten herkesin mescid yapması gerktiği
c.namaz dinin direğidir
d.hepsi



8..İman edenler, ... edenler ve Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla .. edenlerin Allah Katında büyük dereceleri vardır. İşte 'kurtuluşa ve mutluluğa' erenler bunlardır.

a.hicret,cihad
b.savaş,hicret
c.hicret,hicret
d.barış,cihad


9.Hüneyn günü nedir?

a.HUNEYN, Mekke ile Taif arasında bir vadinin ismidir
b.Havazin ve Sekîf arasındaki savaş burada olmuştu.
c.Mekke'nin fethedilmesiyle Kureyş'in çoğunluğu müslüman oldu, olmayanlar pek az kaldı ve böylece İslam dini daha geniş bir alana yayılmış oldu
d.hepsi



10."Ey Akabede biat eden Ensar! Ey biatürrıdvanda ağaç altında dönmemek üzere ant veren ashab! Ey ashab-ı şecere (ağaç Ashabı) Ey ashab-ı Sûre-i Bakara (Bakara Sûresi'nin Ashabı)!" diye çağırdı. Ve nidalar biribirini izledi, sonra her taraftan "Lebbeyk, lebbeyk" sesleri gelmeye başladı ve kısa zamanda derlenip toparlandılar ve Hz. Peygamberin olduğu yere doğru koşup gelmeye başladılar. O vakit Hz. Peygamber bindiği hayvandan indi, "Ben o peygamberim, yalan yok. Ben Abdulmuttalib oğluyum dedi, sonra "Allahım bize yardımını gönder" diyerek Allah'dan yardım diledi ve dua etti. Semadan melekler inip Resulullah'a yardım ettiler. Bozulmuş olan asker öyle hızlı bir şekilde derlenip toparlandı ki, atları koşamayanlar inip koşuyorlardı. Kısa zamanda müminlerin hepsi tekrar Resul-i Ekrem'in yanında toplandılar ve yeniden savaş düzeni aldılar. O korku ve telaşı bir yana bırakıp bütün ciddiyetiyle cenge giriştiler. O vakit Resulullah baktı ve "Fırın kızıştı" buyurdu. Yerden bir avuç toprak alıp müşrikler tarafına doğru savurup attı "Bozguna uğrayın, Muhammed'in Rabbi hakkı için!" dedi. Ve hakikaten hezimete uğramışlardı okuduğumuz ayet tevbe süresinde kaçıncı ayettir?

a.25
b.26
c.27
d.28


11."Allah'tan başka hahamlarını ve rahiplerini de rab edindiler." anlamına olan âyetine geldi, ben, ya Resulallah, onlara ibadet etmezlerdi, dedim. Resulullah buyurdu ki: "Allah'ın helal kıldığına haram derler, siz de haram tanımaz mıydınız? Allah'ın haram kıldığına helâl derler, sizde helâl saymaz mıydınız?" Ben de "evet" dedim. "İşte bu onlara ibadettir." buyurdu.
burada bahsedilenler kimlerdir?

A)hiristiyanlar
B)yahudiler
C)kafirler
D)müşrikler


12.Tevbe süresi hangi dönemde nazil olmuştur?

A)medine
B)mekke
C)taif
D)hayber


13.Tevbe süresi ne anlatıyor

A)namaz kılmayı
B)cihad etmeyi
C)oruç tutmayı
D)müslümanların sessiz kalmasını


14.Senden ancak şunlar izin isterler ki, onlar da zaten ne Allah'a inanırlar, ne ahirete. Arasıra inanır görünseler bile, o iman üzerinde süreklilik gösteremezler. Onların kalblerini şüphe sarmıştır, şüphecilik ruhlarına işlemiştir. Artık bunlar, saplandıkları şüphe bataklığında bocalayıp dururlar. Ne yapsalar o şüpheden kurtulamazlar. Bütün varlıklarıyla tereddütler içinde yaşarlar, o şüpheden bu şüpheye, o kuşkudan bu kuşkuya yalpa yapar, yuvarlanır dururlar. Hatta reyblerinde ve şüphelerinde bile süreklilik ve sebat gösteremezler: İmandan küfre, küfürden imana mekik dokur dururlar. Bir çıkar söz konusu olduğu zaman mümin olurlar, imana meyil gösterirler, bir güçlük, bir meşakkat söz konusu olduğu zaman küfre doğru kayarlar. Böylece bazan imana doğru giderler, cihada çıkmak isterler, sonra döner evde kalmak için uydurma mazeretler öne sürer, izin almak isterler.ayette bahsedilen izin alanlar kimlerdir?

A)münafıklar
B)hiristiyanlar
C)yahudiler
D)müşrikler


15.Sadakalar, -Allah'tan bir ... olarak- yalnızca fakirler, düşkünler, (...) işinde görevli olanlar, kalpleri ısındırılacaklar, köleler, borçlular, Allah yolunda (olanlar) ve yolda kalmış(lar) içindir. Allah bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

A)farz,zekat
B)sünnet,vacip
C)zekat,vacip
D)farz,farz

16.Haram aylar hangleridir?

A.Zilkâde, Zilhicce, Muharrem, Receb
B.Muharrem, Safer, Rebîulevvel, Rebîulâhir,
C.Cemâzilâhir, Receb, Şâban, Ramazan,
D.Cemâzilevvel, Cemâzilâhir, Receb, Şâban


17.Müttakiler kimlerdir?

A.takva sahibi insanlar
B.gösteriş için iman etmek
C.çıkarlarına uygun yaşamak
D.şüphe etmek tedirgin olmak


18.Sadaka kimlere verilir

A.Ana, baba,
B.büyük ana ve büyük babalarına, oğul, oğlun çocukları,
C. kız, kızın çocukları ve bunlardan doğan çocuklarına
D.Allah rızası için fakirlere, muhtaç kimselere, karşılıksız olarak verilen şey; yapılan yardım, her türlü iyilik; Allah yolunda yapılan harcamadır.


19.Acıklı azap kimlere verilecek?

A.zekatlarını vermeyenlere
B.zekatlarını verenlere
C.cimrilik etmeyip bütün malını bağış yapanlara
D.fakir ve yoksulları doyuranlar


20.Onların mallarından sadaka al ki, onunla kendilerini temizlersin, tertemiz edersin. Bir de haklarında hayır dua et. Çünkü senin duan kalblerini yatıştırır. Allah işitendir, bilendir. bu ayrti numarası kaçtır

A.102
B.101
C.103
D.105


21.Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah'ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam'ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın. Bu ayetten anlamamız gereken nedir?

a.Ne Allah'a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah ve ahiret sözü etseler bile, gerçekte yüreklerinde ona yer vermeyen, dünya ilelebet kendilerinin olacak ve öyle kalacakmış gibi sanan, akıbet bir gün gelip yaptıklarından sorumlu tutulacaklarına önem vermeyen, , haramdan kaçınmayan,hakkı tanımak, hakka teslim olmak, hak yolunda yürümek, hak ve hukuku gözetmeyi din ve diyanetin en mühim amacı olarak bilmeyen,kişiler, hak ve hukuku tanımazlar,
b.Hakka hukuka riayet edip, Allah'ın hakkı olan dinin kurallarına da saldırmazlar
c.sadaka verip yoksulu gözetenler
d.müttakiler allah yolunda savaşanlar


22.Tevbe süresinde neden besmele yoktur?

a.muhteva açısından bütünlük oluşturduğu Enfâl sûresi ile tek bir sure olarak kabul edilmesidir
b.içinde gizli bir besmele vardır
c.besmele başlamıyor olması allahın kızgın olduğunu gösterir
d hepsi


23.Tevbe süresinde 28 ve 29.ayeti nasıl anlamalıyız?

A.müşrikler temizlenmesi lazım
B.müşrikler pisliktir.
C)cizye için savaşmaktan bahsediyor
D)saygı ve sevgiden


24.Tevbe süresinin başı nerden başlar?

A)enfal süresi
B)yasin süresi
C)fatiha süresi
D)nisa süresi


25.**Allah, müminlerden, canlarını ve mallarını, kendilerine cennet vermek üzere satın almıştır: Allah yolunda çarpışacaklar da öldürecekler ve öldürülecekler Bu, Tevrat'ta da, İncil'de de Kur'ân'da da Allah'ın kendi üzerine yüklendiği bir ahittir Allah'dan ziyade ahdine riayet edecek kim vardır? O halde yaptığınız alışveriş ahdinden dolayı size müjdeler olsun! Ve işte o büyük kurtuluş budur
**(Bunlar), O tevbekâr olanlar, o ibadet edenler, o hamd edenler, o oruçlular, o rükua varanlar, o secdeye kapananlar, iyiliği emredip, kötülükten vazgeçirenler, Allah'ın hududunu koruyanlar (emirleriyle yasaklarının ölçülerine riayet edenler)dır Müjde ver o müminlere, müjde!
ayet numaralarını yazınız

A)111- 112
B)111- 113
C)112- 110
D)113-114

26.Savaşa gitmeyip evde oturmayaı tercih edenler kimlerdir

A.müşrikler
B.kafirler
C.münafıklar
D.yaşlılar


27.Kitap yüklü eşekler sözü kimlere söylenmiştir

A.hiristiyan ve yahudilere
B.müşriklre
C.münafıklara
D.şimdinin diplomalı mezunlarına


28.Allah c.c müminlere cenneti nasıl anlatmıştır

A.tükenmez bir nimet bolluk bereket ve rablerinin hoşnutluğu
B.iri gözlü huriler
C.cennet şarabı kevser havusu
D.Hiçbiri

29..Yahudiler Allahın nurunu ağızlarıyla söndürüyorlar kelimesinde geçen mana nedir?
A.kuranı kerim
B.islam dini
C.hz muhammedin öğütleri
D.hepsi


30.Allahın ayetlerini değişterenlerin sonu nasıl olacak
A.sırt üstü cehenneme yasalanacak
B.cehennem kızdırılıp dağlanmaları
C.ayakları ve llleri tokmakla dövülmesi
D.Hiçbiri



31.Aşağıdakilerden hangisi Tevbe suresine verilen isimlerdendir?

a.Fadıha-Berae
b.Vakıa-Zehrateyn
c.Mülk-İnşirah
d.Muavizeteyn-Zehrateyn

32.Bu sure kimden ,kimlere ihtardır?

a.Allah ve rasulünden Mü'minlere
b.Allah ve rasulünden,müşriklerden anlaşma yaptıklarınıza
c.Allah ve rasulünden,müellefei kuluba zekat verdiklerinize
d.Allah ve rasulünden münafıklara

33.Allah kimleri rezil rüsva edecektir?

a.Kafirler
b.Münafıklar
c.Yahudiler
d.İsrailoğulları

34.Aşağıdakilerden hangisi Surede geçer?

a.Bu sure büyük hac gününde Allah ve rasulünden insanlara bir ilandır
b.Bu sure allah ve rasulünden,müşrüklerden anlaşma yaptıklarınıza bir uyarıdır
c.ŞÜphesiz Allah ve rasulü müşriklerden uzaktır
d. Hepsi geçer

35.Aşağıdakilerden hangisi,müşriklerle savaşmanın hükümlerindendir?

a.Haram olan aylar çıktımı müşrikleri nerede bulursanız öldürün
b.Haram aylar çıktımı müşrikleri yakalayın,hapsedin,bütün geçitlerini tutun
c.eğer aman dilerse ona aman ver
d.hepsi

36.Müşriklerle ilgili hangisi doğrudur?

a.Eğer onlar mü'minlere karşı zafer kazanacak olsalarhakkınızda ne akrabalık ne anlaşma gözetirler
b.Ağızlarıyla sizi hoşnut etmeye çalışırlar
c.Kalpleri ise direnir durur
d.Hepsi doğrudur


37.Verdikleri sözden dönüp yeminlerini bozan ,dininize saldıran küfür inkarcılarına karşı tavır nasıl olmalıdır?

a.Sabredin
b.Hemen öldürün
c.Affedin
d.Allah herşeyi yoluna koyacaktır

38.Kendisinden korkulmaya en layık olan kimdir?

a.Rasul
b.Allah
c.Hocalar
d.HEPSİ

39.Allah kimleri hidayete ulaştırmaz?

a.Kuranı manasını bilmeden ezberleyenleri
b.Cimri olanları
c.Günahkarlar topluluğunu
d.Zina işleyeni

40.Aşağıdakilerden hangisi yüce Allah'ın yardımıyla kazanılan savaşlar arasındadır?

a.Huneyn
b.Mekke'nin fethi
c.Bedir Savaşı
d.Hepsi


41.Pislikten ibaret olanlar kimlerdir?

a.Müşrikler
b.Münafıklar
c.Hristiyanlar
d.Budistler

42.Yahudiler ve Hristiyanların Allah'a isnad ettikleri oğullar kimlerdir?

a.Uzeyr-Mesih
b.İsa-Mesih
c.Uzeyr
d.İsa


43.Aşağıdakilerden hangisi surede geçmez?

a.Allah'ın katında ayların sayısı on ikidir,bunlardan dördü içinde savaşılması haram olan aylardandır
b.bu aylarda kendinize zulmetmeyin
c.Bir insan öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir,müşriklere merhametli sabırlı olun
d.Müşrikler sizinle topluca savaştığı gibi sizde onlarla topluca savaşın


44.Cizye verinceye kadar savaşılacak olanlar hangileridir?

a.Kendilerine kitap verilip,Allah'a ve ahiret gününe inanmayan
b.Allah'ın ve rasulünün haram kıldığını haram kılmayan
c.Hak dini din edinmeyen
d.Hepsi


45.''Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek isterler........................''ayetinin devamı nedir?

a.Kâfirler istemese de Allah nûrunu mutlaka tamamlayacaktır
b.Zalimler için yaşasın cehennem
c.Allah onların ortak koştukarından uzaktır
d.Allah korunanlarl beraberdir

46. Surede geçen,haram yollarla insanların mallarına el koyanlar Ürettikleri bâtıl dinler, bâtıl yollar, bâtıl dini usuller, bâtıl dini törenler karşılığında insanların mallarını yiyenler kimlerdir?

a. Köleler
b.iNKARCILAR
C.Papazlar ve hahamların birçoğu
d.İnsanlar


47.Aylarda değişiklik yapmak, ilave veya eksiklik yap-mak, onların yerlerini değiştirip geciktirmek,MANASINA GELEN KELİME HANGİSİDİR?

A.Nesh
b.Nesii
c.Ziyade
d.Harreme


48.Tebûk seferine çıkmak üzere Ra-sulullah efendimiz bir seferberlik ilânında bulunduğu zaman Müslümanlar arasında ağır davrananları kınayan bir âyet hangisidir?

a.Allah'ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısında, Allah'a göre ayların sayısı on ikidir.
b.Ey inananlar! Size ne oldu ki, “Allah yolunda, savaşa çıkın” dendiği zaman yere çöküp kaldınız? Âhireti bırakıp dünya hayatına mı razı oldunuz? Oysa dünya hayatının geçimi âhirete göre pek az bir şeydir
c.Sapıtmak için hürmetli ayların yerlerini değiştirip, geciktirmek, küfürde gerçekten ileri gitmektir
d.Puta tapanlar hoşlanmasa da, dinini bütün dinlerden üstün kılmak üzere, peygamberini doğru yol ve hak dinle gönderen Allah'tır

49.Eğer rahatınızı düşündüğünüz için, bağınızı bahçenizi düşündüğünüz için sefere çıkmayanları bekleyen durum nedir?

a.Şüphesiz Allah affedicidir
b.Sonu Allah'a kalmıştır
c.Allah size can yakıcı azapla azap eder ve yerinize başka bir millet getirir
d.Hiçbiri


50.Aşağıdakilerden hangisi surede geçer?

a.İsteyen, istemeyen, hepiniz savaşa çıkın.
b.Allah yo-lunda mallarınızla, canlarınızla cihad edin
c.Sizden olmadıkları halde, sizinle beraber olduklarına Allah’a yemin ederler.
d.Hepsi


51.Söz ve davranışlarıyla peygamberi incitenler kimlerdir?

a.Münafıklardan bazıları
b.Müşrikler
c.En yakınları
d.Sevmeyenler


52.İkiyüzlü erkek ve kadınlar la ilgili hangisi doğrudur?

a.Kötülüğü emreder, iyiliğe engel olurlar
b.elleri de sıkıdır
c.Allah'ı unuttular, bu yüzden Allah da onları unuttu
d.Hepsi

53.İkiyüzlü erkek ve kadınlarla inkarcılarla ilgili hangisi doğrudur?

a.ebedî kalacakları cehennem ateşini hazırlamıştır
b.Sizden öncekiler, hisselerince faydalandıkları gibi siz de hissenizce faydalandınız ve onların bâtıla daldıkları gibi siz de daldınız
c.İşte bunlar dünyada ve âhirette işleri boşa çıkanlardır, işte bunlar mahvolanlardır
d.Hepsi


54.''Allah onlara zulmetmemiş, onlar kendilerine yazık etmişlerdir.”ayetinde geçen kavimler arasında hangisi geçer?

a.Nuh
b.Ad
c.Semud,Medyen
d.Hepsi

55.Aşağıdaki ayetlerden hangisi surede geçmez?

a.Allah, zulmeden kimselere doğru yolu göstermez
b.Bilin ki, elbiselerine büründüklerinde bile Allah onların gizlediklerini ve açığa vurduklarını bilir. Çünkü O, kalplerde olanı bilendir
c.Göklerin ve yerin hükümranlığı elbette Allah'ındır; dirilten ve öldüren O'dur. Allah'tan başka dost ve yardımcınız yoktur.”
d.O tevbeleri kabul eden, merhametli olandır.”


56. Eğer PEYGAMBERDEN, senin getirdiğin mesajdan, senin örneklediğin müslümanlıktan yüz çevirirlerse,aLLAH NE DEMESİNİ İSTİYOR?

A.Allah bana yeter
B.O'ndan başka ilâh yoktur
C.yalnız O'na güveniyorum; O büyük arşın Rabbidir.”
D.Hepsi


57.''Göklerin ve yerin hükümranlığı elbette Allah'ındır; dirilten ve öldüren O'dur. Allah'tan başka dost ve yardımcınız yoktur.” kaçıncı ayettte geçer?

a.116
b.102
c.100
d.118


58.Allah bir milleti ne zaman sapıklığa düşürmez?

a.doğru yola eriştirdikten sonra, sakınacakları şeyleri onlara açıklamadıkça
b.Herşeyi bilmekle mükelleftir insan
c.tevbe edince
d.Hiçbiri


59.Peygambere ve mü'minlere yaraşmayan şey nedir?

a.Allah'tan ümit kesmek
b.Öfkelenmek
c.Cehennemlik oldukları anlaşıldıktan sonra, akraba bile olsalar, puta tapanlar için mağfiret dilemek
d.Hiçbiri

60.Hz.İbrahim'in, babası için mağfiret dilemesinin sebebi neydi?


a.Ana babasına acıdığından
b.sadece ona verdiği bir sözden ötürü idi. Allah'ın düşmanı olduğunu anlayınca ondan uzaklaştı. Doğrusu İbrahim çok içli ve yumuşak huylu idi.”
c.onlara olan saygısından
d.Hiçbiri












CEVAPLAR
1.A
2.A
3.A
4.A (10)
5.C (14)
6.A
7.A (19)
8.A
9.D (25)
10.A
11.A
12.A
13.B
14.A
15.A
16.A
17.B
18.D (60)
19.A
20.C
21.A
22.A
23.B
24.A
25.A
26.C
27.A
28.A (21)
29.D
30.A
31.A
32.B
33.A(2)
34.D
35.D(5-6)
36.D(8)
37.B(12)
38.B(13)
39.C(24)
40.D
41.A(28)
42.A((30)
43.C(36)
44.D(29)
45.A
46.D(34)
47.B(37)
48.B
49.C
50.D
51.A(61)
52.D(67)
53.D(68-69)
54.D(70)
55.B
56.D
57.A
58.A(115)
59.C(113-114)
60.B (114)


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla