Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Nisan 2016, 19:10   Mesaj No:24

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: KALEM SURESİNİ Sorularla Tanıyalım

KALEM SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Kalem suresi,Rasulullah a hitaben bütün müslümanların karşılaşacakları sorun ve sıkıntılarla birlikte , islamın hakikatına karşı mesnetsiz çıkışlar yapanların olacağı ve bu kafir müşriklerin yaptıklarına karşı gerek son Rasul Muhammed as,gerek müslümanların sabırla ve kararlılıkla İslamı tebliğ edip kararlılık göstermeleri beyan edilmiştir.

Zaten hakkın apaçık rainalaştırılmış halka anlatımında zorlukların olmaması düşünülmez.Müstekbirler yönetici oldukları halkı her anlamda zayıflatıp,gruplara bölerler daha sonra muztazafları kolayca beşeri yani kendi çıkardıkları yamalı bohçaya dönmüş kanunlarıyla idare etmeye çalışırlar.Tabi bu durum karşısında ne zamanki böyle toplumlarda Hakkı tebliğ eden ve sadece Allah ın hükümlerine çağrıda bulunanlar çıkmışsa bu müstekbirler ilk başta böyle kişileri asılsız ithamlarla halka linç ettirmeye çalışırlar.Tabiki bu durum hiç bir zaman müstekbirlerin isteği yönünde gelişmez.Çünkü hakkı halkın gündemine koymaya çalışan ve kandırıldıklarını söyleyen hakkın taraftarları en güzel ahlaka sahiptirler.

Bu gün yeryüzünde beşeri hükümlerin esaretine hapsedilen halkların en büyük korkusu onların kurtuluş yolları olan İslamdır.Çünkü Müstekbirlerde biliyorki halklar İslamın hakikatıyla tanışınca bu hakikatı fıtratlarıda kabul edecektir. ilk başta islamı kendi kurdukları teroristlerce finanse edip islam adına birçok cürümü işleyip işte islam budur diyebiliyorlar ve halkları böylece kurtuluş yolları olan bu kutlu yoldan alıkoyabiliyorlar.

Ayrıca bu gün islama atılan iftiralara bakın bu anlamda hepside mesnetsizdir.Yalnız halklar bu şekilde kandırılsada müslümanlara burda düşen görev her toplumun içinde sabırla en güzel ahlakı yaşayarak bu halklara ulaştırmalı ve bunda kararlılık göstermelidirler.İşte bu anlamda bu surede geçmişteki kafirlerin Rasulullah a ve müslümanlara atılan iftiralarla,Rasulullah ve müslümanlar örnek hayatlarıyla bertaraf etmişlerse,bu günde bu iftiraların benzerlerine karşı aynı tavır ve kararlılıkla bu günki müslümanlar göstermelidir.

Surenin sonunda nasılki Rasulullah a hitaben yYunus as örneği verilmiş ve bu yolda asla fevri davranıp sahayı terk etmemesi öğütlenmişse bu günde aynı sahada bu günki müslümanlara aynı çağrı yapılmış demektir ve bu her müslüman için gücü nispetince bir kutlu görevdir.Bu görevi zorluklara göğüs gererek sabır göstererek yapılması gereklidir.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla