Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04Haziran 2016, 20:57   Mesaj No:18

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart

KEVSER SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Sure,cahili toplumun değer yargılarından biri olan soy,sopla övünme hastalığından bahseder.

Bu öyle bir hastalık ki kim kendine bu hastalığı bulaştırırsa kendi çocukları arasında ayırıma ve hatta erkek çocukla övünürken kız çocuğuylada utanç duyabilmektedir.

Günümüz kendini müslüman zanneden toplumdada buna çokça şahitlik etmekteyiz.Birinin çocuğu olduğunda ona erkek çocuğun oldu denince yüzünün aldığı mimikleri gayet heyecanlı ve mutlululuk gösterirken,kız çocuğun oldu denincede mimikleri hiçte erkek çocuk haberi aldığındaki gibi iç açıcı değildir.

İşte bu surede Rasulullahın düşmanlarıda,Rasulullahın peş peşe vefat eden çocuklarından dolayı soyunun kurduduğu zannı ile havalara uçarken kendilerinide bundan dolayı üstün görüyorlardı.

Tabiki şanı yüce alemlerin tek ilahı olan tek Allah,burdada o kafir müşrikleri bu öfke ve kinlerini boşa çıkararak,Rasuluna hiç kimsenin ulaşamayacağı KEVSER verdiğini ve asıl soyu kesik olanların Rasulunun izinde gitmeyerek ve buhal üzere ölecek olanlar olacağını beyan etmiştir.

Rasulunun izinde gidenler ve cahili değerlerden kendilerini içtinap ederek uzak duranlarında bu kevserden nasipleneceğini Rasulullah haber vermiştir.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla