Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Kasım 2016, 22:27   Mesaj No:1

AlimOğlu

Medineweb Usta Üyesi
AlimOğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AlimOğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15399
Üyelik T.: 24 Aralık 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 265
Konular: 59
Beğenildi:189
Beğendi:36
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Sağlık için püf noktalar/MEDİNEWEB

Sağlık için püf noktalar/MEDİNEWEB

KAHVE
Yemeklerden sonra içilen sade Türk kahvesi metabolizmayı çalıştırıyor ve sindirimi kolaylaştırıyor. Ancak yanında bir büyük bardak su içmelisiniz.Yapılan araştırmalar, kahvenin bağırsakları çalıştırdığını gösteriyor. Her gün 2 fincan sade Türk kahvesi içmek kabızlığın giderilmesine yardımcı oluyor.

SICAK ÇUKULATA

Her gün bir fincan sıcak çikolata içiyorsanız çok iyi yapıyorsunuz!
Çünkü çikolata mutluluk hormonlarından serotonin salgılamaya yardımcı oluyor. Depresyon ve mutsuzluğa iyi geliyor. Çikolatanın ana maddesi kakao, polifenol açısından zengindir.Kötü kolesterolü ve kalp krizi riskini düşürüyor. Güzel haber : 1 fincan sıcak çikolata 200 kaloridir. Akşamüstü içerseniz daha faydalıdır.

YEŞİL ÇAY

Sabah aç karnına içilen 1 bardak yeşil çay, yüksek enerji veriyor, yorgunluğu önlüyor. Ancak yeşil çayın faydaları bununla da bitmiyor! Doğal antioksidan içeren yeşil çay kansere karşı koruyucu etki gösteriyor. Eğer yeşil çayın içine limon ve karanfil eklerseniz, etkisi artıyor.

Sabah aç karnına içilen çay florür içermesi sebebiyle, dişleri güçlendirir, flavonoidler kemikleri güçlendirir. Daha beyaz dişlere sahip olmayı yardım eder. Akşam yemeğinden yarım saat sonra içilen nane çayı, hazımsızlığı gideriyor. Karın şişkinliğini azaltıyor ve kasları rahatlatıyor.

Doğal uyarıcı içeren nane çayı, baş ağrısını kesiyor ve yorgunluğu gideriyor. Ayrıca, metabolizma hızlandırma etkisiyle kilo vermeyi kolaylaştırıyor.

Zencefil çayı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve gribi hızlı iyileştiriyor. Bir fincan sıcak suya yarım çay kaşığı toz zencefili karıştırıp içince hemen etki gösteriyor.

MADEN SULU AYRAN
Göbek ve basenlerdeki yağları yakmak için maden sulu ayran içmek, mucizevi etki gösteriyor. Bir bardak doğal maden suyuna 3 yemek kaşığı yoğurt ekleyip iyice karıştırın.Maden sulu ayranı her gün bir bardak içebilirsiniz.Yağ yakıcı etkisiyle birlikte genel vücut sağlığını güçlendirir ve ödem söktürmeye yardımcı olur. Bu tarifi gece yapıp içerseniz rahat uyumanıza yardımcı olduğunu göreceksiniz. Ayrıca, uyku sırasında metabolizmanın çalışmasına yardımcı oluyor ve kilo vermeyi kolaylaştırıyor.Bir fincan sıcak süte bir çay kaşığı toz tarçın ekleyip karıştırıp içerseniz yağ yakmaya yardımcı oluyor. Çünkü, sütteki kalsiyum metabolizmayı hızlandırıyor.Sütteki protein, uzun süreli tokluk hissi veriyor, açlık krizlerini önlüyor. Ayrıca, tarçın insülin değerini düzenliyor, tatlı isteğini kesiyor. İkindi ve yatsı saatlerinde içmeniz tavsiye ediliyor.

DOMATES
C vitamini ve likopen içeren domates, kanser türlerine karşı korumaya yardımcı oluyor. Makinede sıkıp taze domates suyu elde edebilirsiniz. Bir bardak domates suyu 30 kaloridir. Likopen içeren domates suyu kalp sağlığını güçlendiriyor. Kordiyavasküler hastalık riskini azaltıyor. Ara öğünlerde 1 bardak taze domates suyu içebilirsiniz.Sabah aç karnına bir bardak ılık suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi ve bir çay kaşığı süzme bal ekleyip, karıştırıp içerseniz yağ yakmaya yardımcı oluyor. Aynı tarifi yapıp gece içerseniz daha kolay uyumaya yardımcı oluyor. Ayrıca, uyku sırasında vücudun metabolizma hızlandırmasına yardım ediyor

C VİTAMİNİ DEPOSU SIKILMIŞ MEYVE SUYU
Sabah aç karnına içilen taze portakal suyu bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardım ediyor. Mükkemmel bir C vitamini kaynağıdır. Kuvvetli bir antioksidandır ve hastalıklara karşı korur. Yorgunluktan şikayetçiyseniz her sabah taze sıkılmış portakal suyu için günden güne enerjinizin yükseldiğini göreceksiniz.Protein ve kalsiyum içeren süt, tok tutmaya yardımcı oluyor kilo verme diyetlerinde zayıflatıcı etki gösteriyor. Özellikle sıcak süt midede daha uzun kaldığı için daha fazla tok tutar. Uyumadan bir kaç saat önce içilen süt ruhsal rahatlama sağlıyor ve kaliteli uyumayı kolaylaştırıyor 1 bardak süt yaklaşık 100 kaloridir.

YOĞURT
Yoğurt vücudunuz için adeta doğal bir koruma kalkanı oluşturur ve almanız gereken bir çok vitamin ve minareli içerir. Örneğin, potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko, B12 vitamini bakımından zengindir.Aynı zamanda yağda eriyen vitaminler, görme fonksiyonlarına katkısı olan A vitamini ve bağışıklık sistemini güçlendiren E vitamini içeriyor. Yani "Yoğurt giren eve doktor girmez." diyebiliriz.Yoğurt, içerdiği kalsiyumla öncelikli olarak kemikleri güçlendirir. Kemik yoğunluğunun sağlıklı bir şekilde korunmasını sağlar.Böylece ileri yaşlarda görülebilen kemik erimesinin önüne geçilebilir.Sindirimde yaşanan zorluklar ve organlara ekstra yük binmesinin önüne geçer.Hatta kolon kanserinin önlenmesi amacıyla tüketilmesi gereken gıdalardan biri olarak doktorlar tarafından tavsiye edilir.Özellikle salgın hastalıkların hızlıca yayıldığı son bahar ve kış dönemlerinde düzenli tükeltilmek bağışıklığı arttırır.Yüksek kalorili atıştırmalıklar yerine yoğurt yendiğinde hem daha az kalori alınır hem de tokluk hissi uzun süreli olacaktır.Yoğurdun içerdiği potasyum, kalp atışını ve kan basıncını düzenlememizde doğal yardımcımız olur. Bu da yüksek tansiyonu önleyebilir.

Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi AlimOğlu 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İngiliz karbonatının faydaları ve zararları... Sağlık / Beslenme AlimOğlu 0 1858 02 Ekim 2017 12:12
Sivrisibek ısırıkları için pratik... Bilgi Dağarcığı AlimOğlu 0 1347 17 Eylül 2017 14:37
Arapça dersleri Görüntülü--1. Seviye Dersleri 2.... Genel Arapça AlimOğlu 12 4167 11 Eylül 2017 10:16
Arapça dersleri Görüntülü--1. Seviye Dersleri 1.... Genel Arapça Mihrinaz 15 4709 11 Eylül 2017 09:54
Hacamat Yapacaklar Dikkat!! MEDİNEWEB Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp AlimOğlu 0 1134 19 Ağustos 2017 23:30