Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Aralık 2016, 21:35   Mesaj No:5

mehmet akif2

Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Standart

ikisi de çok güzel eline sağlık emine

ben de annemlere giderken browni diğer adı ıslak kurabiye diğer adı arap kurabiyesi başka ismi de olabilir onu yaptım

püf noktası kurabiyeyi normal kurabiyeden biraz daha küçük almak ve şerbeti 1-2 dakika kaynatıp soğumaya bırakmak

kurabiye pişince şerbete batırıp şerbeti daha çekmeden üzerini hindistan cevizine bulanırsa çok güzel görüntü oluşuyor şerbetin etkisiyle yapışıp dökülmüyor

resimdeki gibi ama benimki bol hindistan cevizli

kendi yaptığımı telaştan çekemedim

BROWNİ KURABİYE

1 paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
kakao(miktarı sevmenize göre ayarlayın biz çok kakaolu sevmiyoruz göz kararı ekliyorum)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiğince un
hamurun kıvamı çok yumuşakda olmayacak çok katı da olmayacak
şerbeti
3 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı su
kaynayınca 1-2 dakika kaynatılır altı kapatılır isterseniz birkaç damla limon da ekleyebilirsiniz
biraz şerbet artıyor bu ölçüyü 2 buçuk çay bardağı da yapabiliriz

fırından çıkınca ilk sıcağı çıkınca da olur biraz daha soğuyunca da olur soğuk şerbete batırıp alt üst edip tabaktaki hindistan cevizine bulanır
saklama kabında muhafaza edilir ki şerbeti kurumasın
şerbet derken içi tatlı gibi şerbetli değil ama biraz içinde yumuşaklık kalıyor dışında da ıslaklık kalmıyor içi biraz kek gibi yumuşak dışı kurabiye gibi oluyor
Eklenen Resim Ön İzlemesi
 
Alıntı ile Cevapla