Konu Başlıkları: Hacamat / Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Nisan 2017, 20:04   Mesaj No:6

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11841
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart

ÇOCUKLARDA HACAMAT :

İran’da Kermen şah tıp fakültesinde 1 yaş üzeri 10 yaş altı 4 bin denekten 3 bin çocuğa hacamat yapılmış, diğer bin çocuğa hacamat yapılmamıştır.

Hacamat yapılan çocuklarda; fiziksel gelişmelerinde, iştahlarında, derse olan konsantrasyon ve ezber güçlerinde, davranış bozuklukları, huysuzluk ve hiperaktivitelerindeki azalma, alt ıslatma sorunlarının ortadan kalkması gibi olumlu sonuçlar gözlemlenmiştir.

HACAMAT İLE İLGİLİ BAZI HADİS-İ ŞERİFLER :

Peygamberimiz (S.A.V)’in yaptığı ve yapılmasını tavsiye ettiği işlerin şüphesiz bir anlamı ve hikmeti vardır. Onun hayatı bizim için örnektir: “Andolsun, Allah’ın Rasûlü’nde sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır. / Muhammed Esed (33/AHZÂB-21 ) ( Allah’ı ve Ahiret Günü’nü (korku ve umutla bekleyen) ve O’nu her daim anan kimseler için Allah’ın Elçisi güzel bir örnek teşkil eder.)

İlaçların en hayırlısı, hacamat, müshil ve sülüktür.” (Kenzu’l-Ummal, h.no: 28167-Beyhakî’den naklen)

Peygamberimiz ( S.A.V ) , ‘’ Üç şeyde şifa vardır, bal şerbeti içmekte, kan aldırmakta ve dağlama yaptırmakta. Fakat ben dağlama yaptırmayı sevmem.” (8) buyurmuşlardır.

Hz. Peygamber (S.A.V) bizzat kendisi Ebû Taybe adında bir Haccâm’a hacamat yaptırmış ve başından kan aldırıp haccâma ücretini ödemiş ve şöyle buyurmuştur: “Kan aldırma yollarının en güzeli hacamattır.” (Buhâri, Tıb 13; Müslim, Musakat 62, 63; Ebû Dâvûd Nikâh 26, Tıb 3).

Hz. Peygamber (S.A.V) ihramlı iken hacamat yaptırmıştır .(Buhârî, Savm, 22; Müslim, Hac 87, 88; Ebû Dâvûd Menâsik 35). İhramlı iken saç kestirmemek şartıyla hacamatın caiz olduğu hususunda âlimler arasında görüş birliği vardır. Aynı şekilde Hz. Peygamber (S.A.V) oruçlu iken de hacamat yaptırmıştır. (Buhârî, Tıb II; Ebû Davûd, Siyâm 29).

Resulallah ( S.A.V ) buyurdular ki: “Miraç gecesi hangi melek topluluğuna rastladıysam bana ,’’ Ey Muhammed , kan aldırmaya devam et , ümmetine de bunu emret ‘’ dediler. ‘’ buyurmuştur. ( Tirmizi , İbni Mace , Ahmed bin Hanbel )
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla