Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03Haziran 2017, 19:43   Mesaj No:4

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
kul coşkun Üyemizden Alıntı Mesajı göster
1- Hz. İsa geleceği biliyordu:

“Hani, Meryem oğlu İsa şöyle demişti: “Ey İsrailoğulları! Ben, Allah’dan size bir elçiyim. Benden önceki Tevrât’ın bir tasdikçisi ve benden sonra gelecek, ismi Ahmed olan bir peygamberin müjdecisiyim.” (Saff, 6).

“Ben, evlerinizde yediğiniz ve biriktirdiğiniz şeyleri size haber veririm.” (Al-i İmran, 49).

2- Hz. Musa'nın annesi rasul olmamamsına rağmen geleceği biliyordu:

“Çocuğunu emzir, Onun başına bir şey gelmesinden korktuğunda onu (sandık içinde) denize bırak. Korkma ve üzülme! Biz onu tekrar sana kavuşturacağız ve onu peygamberlerden yapacağız.” (Kasas, 28/7)
Hz.İsa geleceği bilmezdi, vahiyle ona ahir zamanda son peygamberin geleceği bildirilmişti.Peygamberler kendilerini vahy edilen kadar bilirler, onun haricinde bilmezler. Eğer Peygamberimiz , Hz. Aişeye atılan iftiranın gerçeğini bilseydi ayet gelene kadar 1 ay sureyle sessiz kalmazdı. Hz. Musanın annesine vahyedilen şey de peygamberlere indirilen vahiy değildir. Günümüzde ilham dediğimiz şeydir.Vahyin bir çok anlamı vardır. Hz.Musanın annesiyle , peygamberlerle indirilen vahiy aynı kategoride değildir.

Siz günümüzdeki bir insanın gaybı bildiğini mi iddia ediyorsunuz? Eğer bu iddiada iseniz imanınızı tekrar gözden geçirin. Peygamberlik , Hz.Muhammed a.s ile son bulmuştur. Kim ki kendini peygamber ya da resul olduğunu iddia ediyorsa yalancının tekidir.Peygamberimiz zamanında bile yalancı peygamberler çıkmıştır ama adı üstünde yalancı peygamberlerdir onlar.
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla