Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03Haziran 2017, 20:04   Mesaj No:5

kul coşkun

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:kul coşkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 55190
Üyelik T.: 27 Ağustos 2016
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 20
Konular: 13
Beğenildi:0
Beğendi:2
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Alıntı:
FECR Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Hz.İsa geleceği bilmezdi, vahiyle ona ahir zamanda son peygamberin geleceği bildirilmişti.Peygamberler kendilerini vahy edilen kadar bilirler, onun haricinde bilmezler. Eğer Peygamberimiz , Hz. Aişeye atılan iftiranın gerçeğini bilseydi ayet gelene kadar 1 ay sureyle sessiz kalmazdı. Hz. Musanın annesine vahyedilen şey de peygamberlere indirilen vahiy değildir. Günümüzde ilham dediğimiz şeydir.Vahyin bir çok anlamı vardır. Hz.Musanın annesiyle , peygamberlerle indirilen vahiy aynı kategoride değildir.

Siz günümüzdeki bir insanın gaybı bildiğini mi iddia ediyorsunuz? Eğer bu iddiada iseniz imanınızı tekrar gözden geçirin. Peygamberlik , Hz.Muhammed a.s ile son bulmuştur. Kim ki kendini peygamber ya da resul olduğunu iddia ediyorsa yalancının tekidir.Peygamberimiz zamanında bile yalancı peygamberler çıkmıştır ama adı üstünde yalancı peygamberlerdir onlar.
Verdiğin bilgiler için teşekkürler ama Hz. Musa'nın annesi ilham yoluyla da olsa rasul olmamasına rağmen gayb O'na bildirilmiştir. demek ki gayb bildirilmesi için illa ki rasul olmaya gerek yok anlamı çıkmaz mı burada. Kardeşim, sen de kabul ediyorsun Hz. Musa'nın annesine gayb bildirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla