Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ağustos 2017, 00:06   Mesaj No:52

ali70

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ali70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36490
Üyelik T.: 14 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Cinsiyet:
Memleket:karaman
Mesaj: 812
Konular: 38
Beğenildi:236
Beğendi:586
Takdirleri:449
Takdir Et:
Standart

Hakkatten Karadeniz bölgesi, tabiri caizse Cennetin fragmanı gibi... O kadar çok fotoğraf çektik ki, foruma yüklemeyi beceremediğimden yapamıyorum.
İlk gün Bafra öğretmenevinde kaldık. Çok güzel ve sakin bir yer. Kızılırmak deltasında arabayla bir safari yaptık. Kuş cenneti. Pek çok hayvanı doğal hayatında gördük. Samsun hayvanat bahçesini gezmemize rağmen burası çok farklıydı. Çünkü hayvanlar doğal hayatındaydı.

Sinop inceburunda buz gibi bir ayran içtik. Başka da bir yer gezmedik. Hamsilos koyunda tekne turu var demişlerdi gittik. Maalesef tekne turunu kaldırmışlar.

Samsun Amisos tepesinden teleferiğe bindik gidiş gelişli. Aşağı inince teleferik bozuldu ve bizi belediye otobüsüyle yukarı çıkardılar. Bence gereksiz.
Samsun limanını beğendik. Harika bir yer. Piknik yapıyorlar, geziyorlar, spor yapıyorlar. Bandırma vapurunu gezdik. Ama trafik berbat Samsun'un. Samsunlular kızmasın ama bence Samsunluların elinden ehliyeti alıp araba sürmelerini yasaklamaları lazım iyice öğrenene kadar. Sinyal minyal rast getire. Yok öyle bir şey arabalarında. Ayrıca yola pat diye çıkıveriyorlar. Gelen var mı giden var mı yola bakan yok.

Ordu'ya hayran kaldım. Hatta oraya yerleşmeyi bile aklımdan geçirmedim değil. Boztepeye teleferik macerası mutlaka yaşanması gerek. Tavsiyeniz üzere tost yedik. İlginç bir tadı var. Ayrıca Ordu'ya giderseniz dondurmasını mutlaka yeyin derim.

Trabzon... Ayasofya çok güzel. Forumu çok düzensiz. Araplar işgal etmişler maşallah
Atatürkün bir köşkü varmış mutlaka gezin dediler. Gezdik. Oradan Sümele Manastırına gidelim dedik. Keeeeşşşşşke aşağıya inip Maçka yoluna dönseymişiz. Sen tut navigasyon aplaya güven. Bizi Trabzon'nun tepelerine çıkardı. Sonra o tepelerden 50-60 derecelik eğimli yollardan aşağıya doğru yarım saatte indirdi anayola çıkardı. Allah aşkına oralarda ne işiniz var nasıl çıkarsınız. Araba bir şekilde iniyor ama çıkmaz oralardan.
Sümela'ya ise boşuna gittik. Tadilat varmış çıkarmadılar. Ama çoook uzaklardan bakabilmeniz için de paranızı alıyorlar. Müze kartımız olduğu halde hiç bir yerde geçmiyor bilginize.

Uzungöl muhteşem. Oraya girişte nasıl para almadılar hala hayretteyim. Aman duymasınlar. Gölde bisiklet-sandal sefası yaptık yarım saat. Çok güzel bir yer. Çıktığınıza değiyor.

Ayder yaylası o kadar ilginç gelmedi. Çok kalabalıkları sevmediğimdendir belki de... Bütün turlarla aynı zamana denk getirmişiz geziyi. İğne atsan yere düşmek için rezervasyon yaptırmak zorunda. Yoksa havada kalıyor. Çoook kalabalıktı.
Ayder'den inişte gördüğümüz su değirmeni ile ayı kaçırıcı, hayatımda gördüğüm en orijinal şeylerdi.

Zilkale ise muhteşem. Yalnız o kaleyi oraya yapanların akıl sağlığını da sorgulamadım değil

Borçka Karagöl... Yolu çok berbat. Tek arabalık yolu var. Karşıdan bir araba geldiğinde, kibar olan sürücü iki araba sığacak kadar geniş olan bir yere kadar geri geri geliyor. Ancak Karagöl'e çıkınca, oraya kadar çıktığınıza değiyor. Oraya bir isim vermek gerekirse, tek kelimeyle ''HUZUR'' derim.
Dönüşte ''Mençura'' şelalesi varmış. Arhaviden ayrılıyor. Çıktık. Bize 20 dakikada çıkarsınız demişlerdi. 1 saat sürüyor haberiniz olsun. Asma köprüsü ve muhteşem şelalesi. Tahminen 100 metre var mı bilmem. Şelalenin döküldüğü dev kazanında millet yüzüyor.

Karadenizin ormanlarına gelince. Resmen balta girmemiş ormanlar dersem abartmış olmam. Toprak görünmüyor. Ağaçların boyları devasa. Ziplayn yapmak istedim ama çok çocuksu geldi.

Cuma namazını Giresunda kıldım. Bu yaşıma kadar hangi camide cuma kıldıysam, imam cebinden bir kağıt çıkarır onu okurdu. Burada imam hutbeyi cep telefonundan okudu. Ayrıca camiye yardım yapılacağında, namaz bitiminde kapı önüne bir kutu konur, yardım yapmak isteyenler camiden çıkarken içine atarlar. Burada imam namaza başlamadan cemaat kaçmadan topladı parayı. Cemaatin arasında bir kutu dolaştırıldı iki dakkada tamam. O kadar da orijinaller yani... Güzel insanlar vesselam. Giresuna girmesek iyiydi. Cuma pazarı varmış. Aman Allahım o ne trafik öyle. Zor çıktık. Sonuçta güzel yerler.

Ama bana Karadenizin hangi il veya ilçesinde yaşamak istersin diye sorarsanız, ben Ordu ve Ardeşen derim.

İnsanları sıcak ve candan. Sohbet etmek isteyin yeter. Pek çok yerini gezememenin üzüntüsüyle ve hızlı bir turla ayrıldık. Türkiyenin pek çok yerini gezdim... Ama Karadeniz başka. Hiç bir yerde yaşamadığım duyguyu yaşadım. İlk kez bir yerden ayrılışımda burukluk yaşadım.

Fırsat ve imkan bulanlara tavsiye ederim...
__________________
Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz.
Alıntı ile Cevapla