Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Eylül 2017, 11:31   Mesaj No:1

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart IRMA KASIRGASI -(Medineweb Manşet)

IRMA KASIRGASI -(Medineweb Manşet)









'Kasırganın yıkımını gün ağarınca gördük'

Türk akademisyenin kaleminden Florida'yı vuran Irma Kasırgası: "Marketlerde şişe sular bir hafta önce tükenmişti. Fırtına yaklaşırken yerel yönetim cep telefonlarına an be an mesaj göndererek halkı sığınaklara yönlendirdi. Sığınakta kalacaklardan yatak, battaniye, şarj aleti, kulaklık ve zorunlu ilaçlarını getirmeleri istendi.







"Kasırgaların güzergahlarını tam olarak tahmin etmek mümkün değil. Aynı gün içinde hatta saatler içerisinde yön değiştirip daha önce tehlike altında olmayan yerler, bir anda etki alanı içine girebiliyor.
Bu noktada Amerikan yerel yönetimi, üniversiteler ve medya arasında kısa süre içerisinde muazzam bir işbirliği sergileniyor. Güzergahtaki yeni bölgeler uyarılıyor, tehlikenin azaldığı bölgeler de tedbiri elden bırakmamak için diken üstünde tutulmaya devam ediliyor. Yetkililer can kaybındansa, halkın 'korkulduğu kadar olmadı' demesinden yana.
Daha önceki kasırgalarda olduğu gibi Irma kasırgasında da yetkililer tehlike hep çok ötedeyken halkı hazırlamaya başladı. Florida Valisi Rick Scott başta olmak üzere, belediye başkanı, yerel polis gibi tüm otoriteler ve üniversite rektörleri, tehlikenin boyutu ve hazırlık konusunda pek çok uyarıda bulundu.


Marketteki sular bir hafta önce bitti
Irma’nın bulunduğum şehir Gainesville'e gelmesine tam bir hafta varken markette şişe sular bitmişti. Tabi markette boş rafları gören ve henüz tedbirini almamış olan ben ve benim gibiler için uyarı çanları çalmaya başlıyor.
Burada uzun yıllardır yaşayanlar önce su, ekmek ve olası bir elektrik kesintisinde bozulmayacak gıda depolamanın ve olası bir tahliye için arabaya benzin koymanın öncelik olduğunun farkında.

Üniversitedeki sığınaklar
Kasırga yaklaştıkça herkes fırtınanın yönüne ve beklenen şiddetine göre evinde hazırlığa girişti. Kasırganın kategorisi, rüzgarın şiddeti, sel olasılığı, tornado uyarısı gibi pek çok unsura göre evlerinin kasırgaya dayanacağına güvenenler, evlerindeki gerekli tamirleri yapıp, bahçe ya da balkonlarındaki uçabilecek eşyaları içeri aldı. Elektrik kesintisine karşı ise buz torbası, el feneri gibi hazırlıklar yapıldı.
Evlerinde güvende hissetmeyenler ise hem idari yönetimin halka açacağını duyurduğu 12 sığınakta, hem de burada 50 binden fazla öğrencisi bulunan University of Florida’nın öğrenci ve yakınlarına açtığı iki sığınaktan birinde kalmayı planladı.
Engelliler ve hayvan sahipleri için ayrı sığınaklar önerildi. Herkes bu tarz güncellemeleri cep telefonlarından öğrendi.
Sığınakta kalacaklardan kendi yatak, battaniye, şarj aleti, kulaklık ve zorunlu ilaçlarını getirmeleri istendi. Sığınakta herkese yemek sağlanırken, terapist, sağlık memurları ve gönüllülerden oluşan bir ekip hazır bulundu.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 6 1292 10 Aralık 2020 11:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 2011 08 Aralık 2020 17:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 783 08 Aralık 2020 16:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 730 08 Aralık 2020 11:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 809 04 Aralık 2020 12:56