Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Eylül 2017, 16:37   Mesaj No:2

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11841
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart

Mutfak Eksiklerinin Listelenmesinde Nelere Dikkat Edilir?

Mutfak eksikleri listelenirken, listeye eklenen ürünlerin ilk sırasına temel gıdalar yazılmalıdır. Her mutfakta mutlaka bulunması gereken temel gıdalardan asla tasarruf yapılamaz. Sağlıklı beslenmek için gerekli olan bu gıdalar; bakliyatlar, et ve süt ürünleri, sebze ve meyveler, ikramlıklar olarak değişik kategorilere ayrılabilir. Böylece listede unutulan bir ürün kalmaz ve alışveriş esnasında tekrar tekrar aynı reyonları dolaşmak gerekmeyecektir.

Listeden Gereksiz Ürünler Elenmelidir

Evliliğin ilk yıllarında bütün bayanların yaptığı en büyük hata fazla düşünmeden gereksiz ürünleri almaktır. Alınan bu ürünlerin çoğu kullanılmaz ve çöpe gider. Tasarruf yapmak isteyen bayanlar, liste hazırlandıktan sonra tekrar listeyi okuyup cips, gazlı içecekler, hazır gıdalar, çikolatalı ürünleri çıkartmalı çocukların ve aile fertlerinin sağlığını bozan ürünler yerine sağlıklı beslenmek için gerekli olan ürünler eklenmelidir.

Alışveriş Listeleri Aç Karnına Hazırlanmamalıdır

Alışveriş sırasında en fazla yapılan hatalardan biride aç karnına alışveriş listesi hazırlamak veya alışveriş yapmaktır. İnsanın karnı açken her şeyi canı çeker ve gereksiz birçok ürün alır. Eve taşınan ürünlerin çoğu, yenmez ve çöpe gider. Tok karnına yapılan alışverişte, evin ihtiyaçları daha sağlıklı düşünülüp alınacaktır.*

İndirimli Ürünler Satan Alışveriş Merkezleri Tercih Edilmelidir

Piyasada çok fazla alışveriş merkezi bulunmaktadır. Bu alışveriş merkezleri, müşteri çekebilmek için değişik indirim ve özendirme ürünler düzenlerler. Aylık yapılan alışveriş listesinde en büyük kalemi tutan, deterjan gibi ürünler indirim yapan bu alışveriş merkezlerinden edinilmelidir. Evine uzak mesafedeki alışveriş merkezlerinden bu ürünleri tedarik etmekte zorlananlar ise büyük paketler halinde satılan ürünlerden tercih etmeli, her dakika bitip tekrar alma telaşına girilmemelidir.

Her Mutfakta Bozuk Para Kumbarası Bulunmalıdır

Bayanların çoğu, eline geçen bozuk paraya aldırış etmez ve genelliklede çocukların gereksiz harcamalarına gider. Oysa mutfağa yerleştirilen bozuk para kumbarasında, çok fazla para birikebilmektedir. Birçok bayan, uyguladığı bu yöntem sayesinde inanılmaz para biriktirmekte ve her ay bir küçük altın almaktadır. Böylelikle çocukların sağlıksız gıdalar tüketip, yemek sırasında iştahının kapanması da son bulacaktır.

Hazır Sipariş Verilen Ürünler Yerine Evde Yapılan Taze Hazırlanan Ürünler Tercih Edilmelidir

Dışarıdan hazır pizza türü ürünler sipariş vermek, kolaydır fakat aile bütçesini sarsan bu ürünler sağlık açısından uzmanlar tarafından tavsiye edilmez. Bu tür ürünler evde kolayca hazırlanabilir. İnternette birçok yemek sitesinde evde pizza hazırlamak için kolay tarifler bulunmaktadır. Aile bütçesine zarar vermeden ve çocuklarınızın sağlığını bozmadan bu ürünler kolayca hazırlanmalı ve güvenle tüketilmelidir.*
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla