Yağlı Biber Turşusu Tarifi /medineweb mutfağı Yağlı Biber Turşusu Tarifi /medineweb mutfağı
Turşu ve konserve yapma mevsimi başlamışken sizlere çok lezzetli bir biber turşusu tarifi vermek istiyorum. Bu turşu Trakya yöresine ait çok lezzetli bir turşu… Yedikçe yedirtiyor ve yemeklerin yanına çok yakışıyor. Sizler de yazın turşunuzu yapın, kışın rahatlıkla tüketin. Hatta bir gün sonra da afiyetle yenebiliyor.
MALZEMELERİ:
1 kg. biber (kıl biber, çiçek biberi
1 baş sarımsak
1 bardak sirke
1 bardak sıvı yağ
2 bardak su
1 tepeleme çorba kaşığı turşu tuzu
yagli biber tursusu
YAPILIŞI:
Biberlerimizi iyice yıkıyoruz. Ardından kendi zevkimize göre doğruyoruz veya da bütün olarak biraz sap kısımlarından alıp ayarlıyoruz. Doğramayı size bırakıyorum. Kimisi bütün seviyor, kimisi daha küçük parçalar seviyor.
Turşumuzu yapacağımız büyük tencereye su, sıvı yağ, sirke ve turşu tuzumuzu koyup, karıştırıyoruz. Ardından tenceremizi ocağa alıyoruz ve orta dereceli ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
İyice kaynadıktan sonra içine biberlerimizi ilave ediyoruz ve ara sıra bir kevgir ile karıştırarak, kaynamaya bırakıyoruz.
Bibelerimizin rengi sarardıktan sonra altını kapatıyoruz ve süzgeçle bir tepsiye alıyoruz.
Bu arada bir baş sarımsağımızı ayıklıyoruz. İster dilimleyin, ister bütün kullanın. Ardından biberlerimizin yanına ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Biberlerimiz ılındıktan sonra kavanozlara dolduruyoruz. Her kavanoza eşit sayıda sarımsak gelmesine dikkat edin. Biberleri kaynattığımız su da ılındıktan sonra biberlerin yanına dolduruyoruz. En son kavanozun üzerine biraz maydanoz koyuyoruz ve kapağını sıkıca kapatıyoruz.
Buzdolabına kaldırıyoruz ve istediğimiz zaman çıkarıp, tüketiyoruz.
Afiyet olsun¦
__________________
Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |