Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Ekim 2017, 01:11   Mesaj No:3

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.364
Konular: 1263
Beğenildi:11775
Beğendi:8956
Takdirleri:26191
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

İHSAN ŞENOCAK'ın Görevden Alınması Vesilesiyle...

İhsan Şenocak veya İhsan Eliaçık veya bir başkası, her kim olursa olsun bu ülkede düşüncelerini ifade hakkı vardır. İnsanların düşüncelerinin susturulması, Allah'ın isteği değildir. Tüm düşünceler açıkça ifade edilebilmeli, bu zemin oluşturulmalıdır.
Müslümanın bu noktadaki prensibini Allah net olarak ortaya koymuştur:

"Onlar, sözü işitirler ve en güzeline uyarlar. Onlar Allah'ın hidayete erdirdiği kimselerdir. Gerçek akıl sahipleri de onlardır" Zümer süresi, 18. Ayet.

Müslümanın, düşünceyi ve bunun ifade edilmesini yasaklamayı savunması mümkün değildir. Bilakis herkesin düşüncesini ifade etmesini ve tüm düşünceleri öğrenmeye çalışmayı şiar edinmelidir Müslüman.

İhsan Şenocak veya herhangi birinin düşüncelerini ifade etmesini kısıtlamak kabul edilemez.

Ancak...

İhsan Şenocak, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı bir memurdur. Diyanet İşleri Başkanlığı, devletin bir kurumudur. Devletin tüm kurumları, toplumsal barışı sağlamakla yükümlüdür. Toplumsal barışa zarar verecek tutumlardan kaçınmalıdır. Şenocak, feraset sahibi bir Müslüman olarak hareket ederek, ayrıştırıcı, İnsanımız arasında ayrımcı bir dil kullanmamalıdır. Diyanetin bir memuru olan İhsan Şenocak'ın Diyanetin bir memuru olarak pantolon giyen kızların ve onların babalarının cehennemlik olduğunu ilan etmesi türünden açıklamalarına Diyanetin sessiz kalması mümkün değildir.

Şenocak şahsi düşüncelerini her ortamda paylaşabilir ancak toplumsal barışa zarar veren, toplumun bir kesimini dışlayan ve hedef gösteren görüşlerini Diyanet memuru olarak ifade etmesine Diyanet İşleri Başkanlığının izin vermeyen tavrına karşı durmak yerinde değildir. Diyanetin bu nedenle görevden almasına yönelik gösterilen tepkilerin doğru davranış olmadığını buradan kamuoyuna duyururuz.

Av.Haşim Savaş
İmam Hatipliler Platformu Bşk.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla