Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2017, 17:21   Mesaj No:8

Allahın kulu_

Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Bildiğiniz şehriyeli çorbaları unutun: Tavuklu, arpa şehriyeli çorba
kış aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve hastalandığımızda gücümüzü toparlayabilmek için en büyük destekçimiz sıcacık ev yapımı çorbalar.
Tek başına bir öğün olarak tüketebileceğiniz, besleyici, lezzetli ve vitamin değeri çok yüksek harika bir çorba tarifi tavuklu, arpa şehriyeli çorba.
İçindeki soğan, tavuk göğsü, biber, baharatlar ve şehriye birleştiğinde antibiyotik kıvamına geliyor çünkü. Kış günü hastaneye gitmenize gerek kalmıyor. Tek kişilik reçete oluyorlar.
Yapın sıcak sıcak için, hem şifa hem afiyet olsun.
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ
30 dakika

Tarifi Yazdır
Malzemeler180 gram
arpa şehriye
1 adet
orta boy kuru soğan
1 adet
orta boy domates
2/3 çay bardağı
zeytinyağı
300 gram
haşlanmış tavuk göğsü
2 su bardağı
tavuk suyu
2 su bardağı
içme suyu
2 adet
orta boy yeşil sivri biber
1 adet
orta boy çarliston biber
1 adet
orta boy meksika biberi
1/4 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
tuz
2 çay kaşığı
pul biber
1/4 demet
maydanoz
Püf Noktası
Bir adet orta boy tavuk budun, bir adet küçük boy kuru soğanla haşlanmasından elde ettiğiniz tavuk suyunu çorba yapımında kullanırsanız çorbanız daha lezzetli olacaktır. Ayrıca tavuğu haşlarken içine tane karabiber ve defne yaprağı atarak tavuk suyunu lezzetlendirebilirsiniz.

Pişirme Önerisi
Dilerseniz düdüklü tencerede daha kısa sürede bu tarifi hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
Ortadan ikiye kestiğiniz biberleri, çekirdeklerini çıkartıp temizledikten sonra küçük parçalar halinde kesin.
Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesi, soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
Yapraklarını ayıkladığınız maydanozları iri parçalar halinde doğrayın. Haşlanmış tavuk göğsünü jülyen şeklinde (uzun ince parçalar halinde) kesin. Arpa şehriyeleri sudan geçirin.
Zeytinyağını tencerede kızdırın. Yemeklik doğranmış kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.
Jülyen doğranmış tavuk etlerini ve biberleri kattıktan sonra soğanlarla birlikte kavurma işlemini sürdürün.
Biberler diriliklerini kaybettiğinde önceden hazırladığınız vitamin deposu tavuk suyu ve içme suyunu ekleyin. Arpa şehriyeleri tencereye aktarın.
Temel malzemelerini kattığınız çorbayı, orta ateşte 10 dakika pişirin.
Küp şeklinde doğradığınız kabuksuz domatesleri tencereye aldıktan sonra çorbayı kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Tuz, karabiber ve pul biber katıp çorbayı lezzetlendirin. Son olarak maydanozları ilave ettiğiniz çorbayı, 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak sıcak servis edin.
Servis Önerisi
Bu çorba içerisinde tavuk eti ve tavuk suyu içerdiği için öğle yemeğinde büyük bir kase halinde içilmelidir, o kadar güzel ve sağlıklıdır ki yanına kimseyi kabul etmez.
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla