Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Kasım 2017, 12:20   Mesaj No:7

Allahın kulu_

Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart

Isparta'nın Meşhur Yemeği "Kabune"
Isparta yöresinde genellikle düğünlerde pişen bütün halk tarafından sevilerek yenen meşhur bir pilavdır. Ayrıca yemeğin herkes tarafından bilinen bir hikayesi vardır.Geçmiş zamanların birinde bir gelin ve kayın validesi aynı evde yaşarlarmış.Kayın valide bir gün evden çarşıya gidecekmiş. Geline , ben gelene kadar yemek pişir demiş.Evde de fazlaca bir malzeme yokmuş.Sadece haşlanmış et,soğan ve nohut varmış.Gelin bu üç malzemeyi karıştırarak pilav yapmış.Kayın valide eve dönüp de tencerenin kapağını açınca şaşırmış ve yöresel bir şiveyle ; Gı bu ne ? deyivermiş . Deyiş o deyiş Zamanla bu ifade Kabune olmuş. Ispartada düğün yemeğine davet edilen herkes koşa koşa gider .Önce çorba arkasında Kabune pilavı ve kuru fasulye gelir. En sonunda helva yenir. 7-8 kişilik gruplar oluşturulur ve herkes aynı tabaktan yer.


Malzemeler
2 bardak pirinç
1 bardak haşlanmış nohut
250 gram haşlanmış ve didiklenmiş et
2 bardak et suyu
1 bardak normal su
2 kaşık tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 büyük baş soğan
Tuz

Yapılışı
Soğan piyazlık doğranır.Karabiber ve tuz ile ovulur.Ocağın altını yakmadan sıvı yağ konur.Sonra sırasıyla hazırladığımız soğan harcı üstüne nohut ve et serpiştirilir.Üzerine yıkanmış pirinç ilave edilir.Su ve et suyu beraberce dökülür. Önce 10 dakika harlı ateşte pişirilir.Suyunu çekince ateşin altı kısılır. Suyunun bitmesine yakın tereyağı başka bir kapta eritilip dökülür. Kağıt havlu tencerenin üzerine serilir ve kapağı kapatılarak demlendirilir.
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla