Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Kasım 2017, 14:04   Mesaj No:3

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.364
Konular: 1263
Beğenildi:11774
Beğendi:8955
Takdirleri:26191
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
bu fetvayı veren müceddide(!) bir çay ısmarlamak isterdim.)
müezzin imam görevini yapmıyor denilse,ücretleri haram olur denilse anlaşılır durum.ama aletlerle okunan ezan caiz değildir demek ciddiyetten uzak.okunan ezanlar cihazlarla minareden okunuyor.minareye çıkıp ezan okuyan babayığıt kalmadığına göre? ve bu fetvaya göre bir kaç yıl ve hala bazı bölgelerde merkezi ezan uygulayan diyanet bu adama ya şeri delil getir yada en az tazir cezası ısmarlaması lazım .)
imam ve muezzinlerin camileri elektronik sistemlere teslim edip görevlerini aksatmaları doğru değildir vicdani değildir ayrı konu.haramdır caiz değildir bambaşka bir girişim.
Tam da bekledigim ve istedigim yerden yorum gelmiş)) Görev ciddiyetini dijital aletlere teslim etmiş müezzinler imamlar caninı sıkmiş belliki..Fetvayida en can alicı yerinden vermiş

Caiz değil(miş) merkezi sistemden elektronik sistemden okunan ezanlar..namazlarda öyleymiş..Biz ne bilelim ezani muezzinmi imammi okudu..merkezi sistemmi okundu..ezanmatikten mi okundu..Ne guzelde okudu deyip huşu ile dinliyoruz)) Vakit girdi namazımizı kılariz, ezan okunsada okunmasa da...duysakta diymasakta...cihazlardan okunan ezanin namaza tesiri, caizliği enterasan olmuş..
Herhalde camilerde bu cihazlarla kıldirmiyolardirr namazi

Bu konu çok su kaldırır hocam)) Yaptıklarî görevin ciddiyetinden uzak müezzinlerin elektronik cihazlara gorevi teslim.etmeleri ve çoğalmalarî elştiri ve tartısma konusu olacaktir.. Buradan yola çıkıp, cihazlarla okunan ezan caiz degil, namaziniz caiz degil.fetvasi verilmesi baska bir curetkarlik..
Eleştirilen şeye odaklanmaktan uzaklaşiyor konu..

Konunun bu kısminı vermeyecektim aslinda ama bu fikirde olan kişilerin sayısida az değil...Yorum ve fikirleri almak istedim..Bir fetva daha çikarmi acaba))

Sitede degerli imamlarimiz çok..Sizlerin yorum ve düsünceleri bu noktada daha da değerli..

Diyanetin kurmayı planladigı akademide ezanmatiklarin kullanım egitimi de verilecekmidir acaba
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla