Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Aralık 2017, 21:44   Mesaj No:1

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Aile Tükenirse Umutlarımız ve Geleceğimiz de Tükenir

Aile Tükenirse Umutlarımız ve Geleceğimiz de Tükenir

Aile ve Dini Rehberlik Büroları Koordinatörleri Çalıştayı Başladı!

‘Aile ve Dini Rehberlik Büroları Koordinatörleri Çalıştayı ve Aile Okulu Eğitici Eğitimi’ programının açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, aile yapısının güçlenmesiyle toplumun da güçlü ve ideal bir toplum olacağını söyledi.



İsim:  aile 1.jpg
Görüntüleme: 18
Büyüklük:  42,7 KB (Kilobyte)

İsim:  aile.jpg
Görüntüleme: 12
Büyüklük:  198,7 KB (Kilobyte)












Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ‘Aile ve Dini Rehberlik Büroları Koordinatörleri Çalıştayı ve Aile Okulu Eğitici Eğitimi’ programının açılışına katıldı.
Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi’nde düzenlediği programın açış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, aile yapısının güçlenmesiyle toplumun da güçlü ve ideal bir toplum olacağını söyledi.
İnsana bahşedilen nimetlerin en güzidesi, rahmet ve meveddet yurdu bir aile olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “Halkımızın büyük teveccühünü kazanan Başkanlığımızın, yaptığı en önemli hizmetlerden biri, sevgi, fedakârlık ve anlayışın hâkim olduğu huzurlu bir ailenin inşa edilmesi ve sürdürülmesi adına yapılan çalışmalardır” dedi.

Başkan Erbaş, aileye yönelik yürütülen çalışmaların önemine vurgu yaparak, “Bir aileye kattığınız huzur sizin huzurunuz olacaktır. Sorunlarıyla, dertleriyle gelen bir aileye karşı gösterdiğimiz ilgi ve alakamız, nice günahsız yavruların anne baba sevgisinden uzak kalmadan yetişmesine vesile olacaktır” diye konuştu.
Ailenin yaşayacağı sıkıntıların topluma olumsuz yansıyacağına işaret eden Başkan Erbaş, konuşmasında şu başlıklara değindi;
“Aile tükenirse, umutlarımız ve geleceğimiz de tükenir”
Aileler tükenirken, umutlarımız, geleceğimiz ve yarınlarımız da tükeniyor. Ailede yaşanan çözümsüzlük ve tükenmişlik hali, kılcal damarlarda dolaşan bir virüs gibi yayılarak bütün bir toplumu etkisi altına alabiliyor. Aile ve Dini Rehberlik Dairemizin illerde organize ettiği ‘aile okulu’ eğitimleri, özel gün ve haftalarda icra edilen panel, forum ve seminerler, sizlerin sahada yaptığı ziyaret ve programlar toplumda aile bilinci farkındalığının oluşmasına, aileyi tahrip eden yaklaşımların ortadan kalkmasına ve ailede huzuru sağlayan değerlerin yaşanmasına önemli katkılar sunmaktadır.


“Gençlerimize sağlıklı aile kurma açısından rehberlik etmeliyiz”
Aile bilincini geliştirmek ve gençlerimizi aile kurmaya teşvik etmek amaçlı çalışmalarımız olmalıdır. Evlenme kararını veren gençlerimize yönelik, sağlıklı aile kurma açısından rehberlik etmeliyiz. Kurulan ailelerin huzurlu şekilde devam etmesine yönelik hizmetler sunmalıyız. Diğer yandan sorun yaşayan ailelere doğru bir rehberlikle katkı sunmalıyız. Karşılaşılan sorunların çözümü, krizleri yönetme becerisi, vazifemizin en temel niteliklerinden olmakla birlikte, öncelikle ailenin sağlıklı kurulması ve devam etmesi alanında yapacağımız hizmetler büyük önem arz etmektedir. Sorun en son raddesine gelmeden önlem alarak, adeta bir paratoner vazifesi görerek hizmet sunmalıyız.


“Yarının mutlu ve huzurlu aileleri sizlerin emeklerinin eseri olacaktır”
Ülkemizin çeşitli yerlerinde görev yapan ve bu işi dert edinen hocalarımı yürekten kutluyorum. Yarının mutlu ve huzurlu aileleri sizlerin yorgun günlerinizin, uykusuz gecelerinizin ve paha biçilmez emeklerinizin eseri olacaktır. Unutmayalım ki, aile yapımız güçlü olursa toplumumuz güçlü ve ideal bir toplum olur. Geleceğimizin varisleri olan çocuklarımız şiddetten uzak, sağduyunun hâkim olduğu huzurlu ailelerde yetiştiklerinde medeniyetimizi yeniden inşa etmek imkânına kavuşmuş olacağız.
Beş gün sürecek olan programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut ve çok sayıda Aile ve Dini Rehberlik Koordinatörü katıldı.




Alıntı...
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 6 1274 10 Aralık 2020 12:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 1975 08 Aralık 2020 18:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 767 08 Aralık 2020 17:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 714 08 Aralık 2020 12:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 796 04 Aralık 2020 13:56