Konu Başlıkları: HüKÜM VERMEK..
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2018, 15:35   Mesaj No:2

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

Sevgili Zülküf kardeşim,

Tekfir konusu İslam tarihi boyunca hep kanayan yara olmuştur. Aslında tekfir İslam dışı bir hüküm olmayıp, kafire Müslüman demek kadar Müslümana kafir demek aynı hükümle muhatap oluruz. Zaten İslam'a giriş için ilk şart LA İLAHE diyerek küfrü tekfir etmek değil midir.

ama işin içine girildiğinde kazın ayağı hiç de dışarıdaki gibi değildir. Küfrü açık olan ve küfrünü inkar etmeyen birisine tekfir zaten İslam'ın ilk prensibidir. kimse ebu leheb'e veya ebu cehile Müslümandır iddiasında bulunmadığı gibi, Ebu leheb veya ebu cehil de kafir olduğunu inkar etmiş değildir. Buraya kadar sorun yok.
peki sorun nerde başlıyor?
sorun art niyetlerde, İslam dinini siyasi tezlerine alet etmekte, karşıt olduğunuz kişiyi zümreyi alt etmek için hakkınız olmayan bir alanda ahkam kesilmektir. Allah indinde geçerli din birilerinin bakışına veya çıkarına göre uydurulan İslam değil "Allahın islamıdır."
tarihe bakalım;
dört hak mezhep dediğimiz şafii Hanefi maliki ve hanbeli...bu mezhepler bile birbirlerini tekfir etmişlerdir. Mezhep savaşları tekfirle kalmayıp savaşa döküldüğü zamanlar olmuştur.
sıffın cemel savaşları küfre karşı değil birbirlerini tekfir eden Müslümanlar arasında olmuştur...
islamın en değerli,en emektarı, en alim ve takvalısı hz ali bile tekfir edilmiştir....
hz ömer tekfir edilmiştir..
imam azam tekfir edilmiştir...
ağaçtan yere düşen hurmayı yemeyi haram diye yemeyen hariciler, Müslüman hamile kadının karnını deşip sahabe olan kocasını boğazlamaktan çekinmemiştir..

iki sahabi olan ebu zer ile muaviye birbirlerini tekfir etmişlerdir...
ibn zübeyr ve hz osman haram ayda haram beldede tekfir edilerek katledilmiştir...

Kim?
Müslümanlar efendim...

Onun için diyoruz ki tekfir bizim işimiz değil hele hele nifak kokan insanların işi hiç değil. Tekfir ile yola çıkarsak islamın tek mezhebi tek cemaati tek fırkası tekfirden kurtulamamıştır O HALDE YERYÜZÜNDE MÜSLÜMAN YOKTUR sonucuna varmaz mıyız ?

sonuç olarak acizane fikrim "islamı inkar etmediği sürece, herhangi bir ahkamını ret etmediği sürece,Müslümanım diyen herkes Müslümandır tekfir edilemez. Tekfir mürtede yapılır islamı inkar edene yapılır.kafirsin dediğinde bunu yadırgamayana yapılır."
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla