"Pırasalı Börek"/medineweb mutfağı
Malzemeler1/2 kg.
pırasa
1 adet büyük boy
havuç
2 diş
sarımsak
200 gram
peynir
2 silme yemek kaşığı
kuş üzümü
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
1/2 su bardağı
sıvı yağ
2 adet
yumurta
1/2 su bardağı
süt
1 çay kaşığı
tuz
1/2 çay kaşığı
karabiber
Püf Noktası
Yumurtalı sosu sürerken bonkör olur. Peynir konusunda, kolay eriyen bir peynir tercih edin. Öneri olarak; labne, kaşar loru(normal lor değil), taze keçi peyniri.
Pişirme Önerisi
Çıtır çıtır bir börek elde etmek için, fırınınız iyice ısınmış olmalı ve üzeri güzelce kızarana dek pişirilmeli.
MENÜ
Yemek.com
Hep Peynirli Olacak Değil Ya: Pırasalı Börek Tarifihttps://yemek.com/tarif/pirasali-borek/ | Pırasalı Börek Tarifi29 Ocak 2016
Favorilerime Ekle
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?5,0
Yufka bulduk mu kendimizi tutamaz, hemen içine ilk bulduğumuz şeyi sarar, rahatlarız. Misafir sofralarının demirbaşı, günlerin vazgeçilmezi, içine ne koysan yenen tek şey börek olsa gerek.
Yeniliğe açık ve tutumlu ev kadınlarımız sayesinde börek dünyasının kapıları daha da genişledi. Kavun ve karpuz dışında neredeyse her malzemenin kullanıldığı börek tarifleri ortay çıktı.
Pırasalı börek hem lezzetli, hem ekonomik hem de farklı bir tat. Eğer hala denemediyseniz, daha ne duruyorsunuz?
KAÇ
KİŞİLİK
16 adet
HAZIRLAMA
SÜRESİ
30 dakika
PİŞİRME
SÜRESİ
1 saat
Malzemeler1/2 kg.
pırasa
1 adet büyük boy
havuç
2 diş
sarımsak
200 gram
peynir
2 silme yemek kaşığı
kuş üzümü
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
1/2 su bardağı
sıvı yağ
2 adet
yumurta
1/2 su bardağı
süt
1 çay kaşığı
tuz
1/2 çay kaşığı
karabiber
Püf Noktası
Yumurtalı sosu sürerken bonkör olur. Peynir konusunda, kolay eriyen bir peynir tercih edin. Öneri olarak; labne, kaşar loru(normal lor değil), taze keçi peyniri.
Pişirme Önerisi
Çıtır çıtır bir börek elde etmek için, fırınınız iyice ısınmış olmalı ve üzeri güzelce kızarana dek pişirilmeli.
Nasıl Yapılır?
Pırasaları ince ince doğrayın veya daha büyük parçalara bölüp rondoya atın. Havuçları rendelyin, sarımsakları ince ince kıyın. Kuş üzümlerini sıcak suda birkaç dakika bekletin.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın, pırasaları içine atın ve sotelemeye başlayın.
Pırasalar hafif yumuşayınca, sarımsak ve rende havuçları da ekleyin. Sotelemeye devam edin.
Bütün malzeme yumuşadıktan, yenebilecek kıvama geldikten sonra baharatları, kuş üzümünü ve peyniri ekleyin ve şöyle bir karıştırıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Süt, yumurta ve sıvıyağ ile bir karışım hazırlayın
Bir yufkayı tezgaha serip, yumurtalı karışımdan bolca sürün. Üzerine ikinci yufkayı koyun ve onun da üzerine karışımdan bolca sürün.
Yufkayı 8 dilime bölün ve harcı her dilimin geniş yerine koyup, tombul bir sigara böreği sararmış gibi sarın. Diğer 2 yufka içinde aynı işlemleri tekrarlayın.
Sardığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurtalı karışımdan sürün, ister susam, ister çörek otuyla süsleyin.
Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...