Konu Başlıkları: SKANDAL!!! /medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Şubat 2018, 17:42   Mesaj No:6

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart

Lise talebelerinin eğitimiyle ilgilenmek gerçekten zor bir görev. İlk dönem talebelerin sadece talebe şuurunu yerleştirmek için çalışmalarımız oluyor. Artık sistem talebenin yanında olduğundan BEP raporu almak kolaylaştı. Biraz derslerden sıkılsalar bep raporu alarak artık raporum var benim istediğim gibi davranır, istediğim her şeyi yapabilirim, havasında olduğundan o rapora sahip olanları sınıfda bırakamıyoruz, yasak çünkü. Ortaokuldan lise dönemine geçiş yaptıklarında ilk ve orta okulda alamadıkları disiplin yüzünden lise döneminde bocalıyorlar.
İlk görev anımda Esma hocam sizinde bahsettiğiniz saygısız bir talebemiz vardı. Öğretmen sınıfa girdiğinde kabadayı gibi davranan öğretmenle birlikte sınfda tur atan , o da yetmiyormuş gibi öğretmenin onu görmediği köşede öğretmenini taklit eden..
Zor bir çocuktu. Fakat şununda altını çizmek isterim. Suçu talebelerimizde aramamalıyız. Temelde kaynaklanan sıkıntılardan dolayı çocukların agrasif ve pisikolojilerinin bozuk olmalarından yaşadıkları durum oysa ki..
Ailelerin birbirleriyle iletişimlerinin kötü olması , çocuğun ailede yetişmesi gerçek bir birey olmasını engellemekte. Bütün bu sıkıntıları yaşayan çocuk kendini en çok rahat hissettiği okul ortamında yapmak istediği herşeyi uygulamaya çalışmakta..
Herzaman söylerim ailenin çocuğun eğitiminde büyük bir önemi vardır.
Kişiliğini bulmalarında anne ve babanın eğitiminin payı büyük..
Böyle sıkıntıları olan çocukları Rehberlik adı altında psikolog olan görevli öğretmenimize yönlendiriyoruz. Hem sakin, hem anlayışlı ,hemde ailede göremedikleri sevgiyi öğretmenlerinden gördüğünde psikolojileri bir nebzede olsa düzelmeye başlıyor. Bu şekilde bir çok talebelerimizi topluma kazandırdık. Tabiki ailelerinden aldığımız destekle. Uygulanması gerekenleri ailelerle de ayrıca görüşerek aşabiliyoruz.
Öğretmenine saygısız davranan talebenin videosunu izlediğimde tek sorun sevgisizlik ,diye düşündüm...
Evlatlarınıza sevgi ve sorumluluk aşılayın..
Lütfen evlatlarınıza sevginizi esirgemeyin. Sevgiyle tamir edilemeyecek hiç bir engel yoktur..
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla