Izgarada Ananaslı Somon Şiş Kebap Tarifi/medineweb mutfağı
Malzemeler
750 gr kadar somon fileto (derisi ve kılçığı alınmış)
1 adet taze ananas (kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
1 adet ufak boy kırmızı soğan
1 adet kabak (ince dilimler halinde doğranmış)
2 yemek kaşığı kadar taze kişniş yaprağı (doğranmış)
2 adet sarımsak (dövülmüş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Susam
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
Nasıl Yapılır?
Derisi ve kılçıkları alınmış somonu şişte pişecek büyüklükte küp küp doğrayın.
Bir kap içerisinde somonları 2 adet dövülmüş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım limon suyu, tuz ve karabiber ile karıştırıp yarım saat kadar buzdolabında marine edin.
Kabağı dilimler halinde doğrayın.
Ananası ise küp küp doğrayın.
Somon, ananas, kabak ve soğanı teker
teker şişlere dizin.
Üzerlerine susam serpiştirip daha önceden ısıtmış olduğunuz ızgarada yüksek ısıda pişirmeye başlayın.
Şişleri devamlı çevirerek her bir şişi yaklaşık 8-10 dk pişirmeniz yeterlidir. Eğer etin kalınlığı fazla değilse ve ızgara iyi ısı veriyorsa 7-8 dakikada da pişer.
Üzerlerine doğranmış taze kişniş yaprağı serpip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun ..