Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Şubat 2018, 19:53   Mesaj No:5

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

"Tevhid" vücudun binlerce organı için "ruh" gibidir. Ruh olmayınca vücut çürümeye/kokmaya/yok olmaya mahkum bir cesetten ibaret olur.

Bu konuda mutabıkız. Hatta bu kadar katı bir şekilde dile getirmene katılmakla birlikte, mezheplerin toleransı ile karşı karşıya kalıyoruz.
mesela salih amel olmayan iman geçerli midir? kebair günah imanı götürür mü? farzı terk kafir yapar mı? imanlıyım ama şartlar bana taktiği/gizliliği zorunlu kılıyor bu caiz midir?
gibi sorular sorunlar karşısında mezheplerimiz yukarıdaki yazı kadar katı tutumlu değildir. İmam azam'a ve diğer müctehid imamlara islamı öğretecek kadar da müctehid olmadığımıza göre dut yemiş bülbüle dönüyoruz.

yukarıdaki makaleye göz attığımızda ;
Bazı insanlar, lâ ilâhe illAllah’ın gerçek manasını bilmedikleri halde dilleriyle bu kelimeyi söylerler. Bu kişiler müslüman değildir. Çünkü onlar, lâ ilâhe illAllah’ın gerçek manasına iman etmemişlerdir.

bu tez yer yüzünde Müslüman yok dedirtiyor.böylesi bir iman müctehid alimlerde mümkündür.bu kriteri avvam tabakasına vur elinde kalır.

bir başka cümle;
Bazı insanlar da, lâ ilâhe illAllah’ın manasını bildikleri halde gerekleriyle amel etmezler. Bunlar da müslüman değildir.

bu tezi tamamen red eden 4 mezhebimiz(şafi Hanefi maliki hanbeli) mevcuttur.salih amel yoksa iman da yoktur tezi 4 mezhep imamı daha toleranslı yaklaşmış inkar etmediği sürece imanlı ama günahkar kategorisine sokmuştur.


gönül ister ki yazıdaki katılığı herkes benimsesin. Her Müslüman inancında akidesinde amelinde ciddi olsun. ama gel gör ki realite ile alakası yoktur. Hınca hınç dolan sultan Ahmet camisine gidin cuma çıkışında elinizde mikrofon uzatın tek tek sorgulayın. BİR MÜSLÜMAN BULAMAZSINIZ.
KALDI Kİ mezhep imamları da yukarıdaki yazıyı yumuşatma eğilimi göstermişlerdir. Bu yazıyı olduğu gibi kabul eden ve uygulamaya çalışan hariciler olmuştur. Onlar da eline yüzüne bulaştırmışlardır.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla