Konu Başlıkları: Buyrun Cenaze namazina!
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Nisan 2018, 21:23   Mesaj No:3

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

videoyu ve kadınların isteklerini izledim. Şikayetçi oldukları konuları maddeler halinde yazalım. Niyetler amaçlar ve isteklerin cehaletten( art niyet de olabilir) kaynaklandığı kısımlar ortaya çıkacaktır...
ne diyor hanımlar;
1-neden camilerde arka sıralara öteleniyoruz itilip kakılıyoruz da erkekler arasında yada ön saflarda namaz kılamıyoruz!?

bu istek cehalet değilse art niyetin ta kendisidir. Bu istek ahlaka edebe İslam fıkhına gelmiş geçmiş tüm İslam ekollerine ters düşen haramlığı katii olan abuk subuk bir taleptir...ben abdestsiz namaz kılamaz mıyım? kime ne? gibi bir talep...


2-camilerde cemaatle kaynaşmak istiyoruz, imamı cemaati görmek istiyoruz, cami havasından atmosferinden faydalanmak istiyoruz.

bu yukarıdaki maddeye göre daha masum olmakla birlikte aynı kapıya çıkar...kadınlar için müsait camilerde üst kat ayarlanır. Dışarıdan görülmeyen ama içerdekilerin görselini/işitselini engellemeyen buz cam yada tül perdeler ile kamufle edilir. Bundan fazlasını masum bir istek olarak görülemez.

3-camilerde abdest yeri giriş çıkışlar kadınların rahat edebileceği bir şekilde dizayn edilmeli.

bu tamamen doğru ve haklı bir istek olup diyanet işleri başkanlığı bu anlamda camiler için derin ve sağlıklı bir mimari çalışması mevcut olup ileride yavaş yavaş kendini gösterecektir.

4-kadınlar diyanette dışlanıyor erkek egemen bir diyanet mevcuttur. Erkeklerle muhatap olmadan diyanetten istifade etmek istiyoruz talebi var.

bu haklı bir talep olup tarihte ilk kez diyanette kadınlara yer verilmeye başlandı. Diyanet işleri Başkan yardımcısından ilçe müftü yardımcısına kadar, vaizlelikten tutun kuran kursu öğreticisine kadar, manevi rehberlikten tutun evlere dini hizmete kadar kadınlara kadro ayrılmaya başlandı....

5-kadınlar için makul cami kendi evidir. ama dışarıda öğrenci memur yolcu gibi durumda olanlar ibadet için camiler zorunlu oluyor.

haklı talep olmakla birlikte şahsi kanaatim bu hiç de faydalı olduğunu düşünmüyorum. Sadece ramazan teravihlerinde kadınlara açtığım camide bir aylık bunalımı stresi tüm yıl atlatamıyoruz. Süslenmeler burun direği kıracak parfümler kokular dedikodular gıybetler kavgalar gürültüler gelin kaynana dramatik romanları vs.....


özetle kadın erkekler karışmamak kaydıyla kadınların erkeklerin huzurlu ibadetlerini ifa edecekleri bir mimari ortam makul bir taleptir. bunun bir adım Dahası art niyettir yozlaşmaktır dejeneredir.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla