Konu Başlıkları: Buyrun Cenaze namazina!
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Nisan 2018, 11:44   Mesaj No:5

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart

"Camilerde abdest yerleri, giriş çıkışlar kadınların rahat edebileceği bir şekilde dizayn edilmeli."

Kısmı tek kayda değer bölüm. Hatta bu vurgulanıyor herhalde deyip, bir heves izledim videoyu ama ne istediklerini ne yapmaya çalıştıklarını anlamakta zorlandım.

BBC kaynaklı bir haber. Örtüsü yerinde eli yüzü düzgün kızlarda seçilmiş aktivist olarak..Bana Fadime Şahinli günleri hatırlattı.Allahu alem..

Sosyal alanda,kamuda her alanda yer alan kadına, camide mi yer yokmuş..Diyanet kadınlara yönelik çok güzel işler yapıyor. Bunlara bakarsan kadınlara özel hiçbirşey yok .Namaz hakları ellerinden alınmış gibi bir açıklama. Bayan hocalar yine bayanlara tahsis edilmiş bölümlerde bu işleri çok güzel yapıyorlar. Erkeklerle muhatap olmanıza gerek kalmadan. Bu cahillerin derdi adamlara imamlık belli...

Kadınlara ayrılan bölümlerin (çoğu camilerde) temizlik malzemeleri, derme çatma küçücük bir alana sıkıştırılması, abdest giriş çıkış noktalarının gizbeliği ve erkek şadırvanlarının önünden geçmek zorunda kalınması, namaz bölümüne çıkarken minare merdivenlerden hallice çile Yokuşu gibi merdivenlerden, bahsesilseydi hakverirdik.

Hatta kadınlara ayrılmış bölümlerde hutbe dinlemelerine cuma namazına iştirak etmelerine de kimse müdahale etmez. Dertleri başka bunların.

Namazı avize ışığı altında, sanatsal dokuların içinde, cemaatle imamla bütünleşerek kılmak...Bir de, okulda erkek arkadaşıyla aynı sırada ders çalışabilen kızımızın camide adamlarla yanyana namaz kılma isteği ve bunu çok norml bir istekmiş gibi lanse etmesi Ne yani bir sonraki aşama, "biz namazları kılıp hemen dağılmak zorunda kalıyoruz, haksızlık bu.. Cami avlusunda erkeklerle hep beraber sohbet edelim çay içelim. Kafeteryalarda arkadaşlarımızla birlikte çay içebiliyoruz ,cemaatle neden olmasın" mı olacak acaba...Bunun dinle diyanetle İslamla hiç ilgisi yok..

Madur edebiyatından başka, ölçüsüz düşüncelerine ölçüleri ne acaba bunların?
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla