Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Temmuz 2018, 01:26   Mesaj No:1

Abdulkadir Seven

Medineweb Acemi Üyesi
Abdulkadir Seven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Abdulkadir Seven isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 59513
Üyelik T.: 01 Mayıs 2018
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 44
Konular: 31
Beğenildi:55
Beğendi:1
Takdirleri:214
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Mü'minin Silâhı: Sabır ve Dua/Abdulkadir Seven

Mü'minin Silâhı: Sabır ve Dua/Abdulkadir Seven

Mü'minin Silâhı: Sabır ve Dua


. Peygamber Efendimiz'in amcası oğlu Abbas'ın oğlu Abdullah rivâyet etmiş ki, Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuş:

"Mü'minin ne güzel silahıdır, ne kadar hoş bir silahtır, ne kadar mükemmel bir silahtır..." diyor Peygamber Efendimiz. Neymiş o silah, acaba kaç kurşun alırmış, kaç metreye kadar tesirliymiş, nasıl bir silahmış?.. Buyuruyor ki: (Es-sabru ved-duà') "Sabretmek ve dua etmek mü'minin ne kadar güzel silahıdır." diyor Peygamber SAS Efendimiz.

Demek ki, mü'min sabrederse, elinde silah varmış da sanki o silahıyla düşmanına ateş ediyormuş gibi sevapları kazanır ve silahla nasıl zafer kazanıyorsa, düşmanı yeniyorsa sabırla veyahut dua ile de öyle yener. Dua da mü'minin silahıdır, hem de çok kuvvetli bir silahtır. Mü'min çok aciz olabilir, hasta olabilir, zayıf olabilir, güçsüz olabilir; mevkîsiz, makamsız, rütbesiz, değersiz gibi görünen bir insan olabilir. Ama dua çok önemlidir kardeşlerim. Dua ettiği zaman, ALLAH duasını kabul edince, mü'minin yardımına koşar, zâlimi de kahreder.

Dua gelmiş olan şeye de fayda eder, geleceğe de fayda eder. Yâni gelmiş olan belâyı kaldırmağa da yarar, gelecek olan belâyı durdurmaya da yarar. Gelmesin, dursun diye belânın durmasına da yarar.Dua dedik ya en büyük silahtır kardeşlerim.


Çünkü Müslümanların maalesef düşmanları çok, islam toprakları geniş, maddî imkânlar var, petroller var, madenler var, altınlar var, uranyumlar var... Gelişmiş ülkeler, gayr-i müslim ülkeler bunları yağmalamak için çareler düşünüyorlar, tuzaklar düşünüyorlar, teşkilâtlar kuruyorlar, oyunlar ediyorlar. Müslümanlara sataşıyorlar, saldırıyorlar, harp çıkartıyorlar, katliam ediyorlar, topluca mezarlara gömüyorlar. Yerlerinden, yurtlarından sürüp çıkarmağa çalışıyorlar, fitne fesat çıkartıyorlar, birbirlerine düşürüyorlar, maalesef birbirleriyle savaştırıyorlar, Afganistan'da olduğu gibi... E o zaman demek ki, bu kadar düşmana karşı da Müslümanın şöyle silahı olması lâzım: Birisi direniş,diğeri sabır ve dua ....direniş bölümü malum...konumuz ise sabretme neye ve nasıl sebretme kıme karşı sabretme...Bazen sabır Hz.Eyüp misali çıkar hani O Rabbine çağrıda bulundu;


“Bana zarar dokundu, Ey Rabbim sen en merhametli ve en şefkatlisin”
O Hz. Eyyub ki;
Çok şiddetli bir hastalığa yakalanmış ,hastalığı uzun sürmüş ve dahî çeşitli imtihanlara, musîbetlere maruz kalmıştı.. Fakat tüm musîbetler, O’nu hep sabredici bulmuş ve SABIR KAHRAMANI ünvanını almıştı.. Sonra imtihan daha da şiddetlenmiş, hastalık o kadar ilerlemişti ki; ALLAH’ı anan diline ve kalbine zarar vermeye başlamıştı. İşte o zaman Kendi bedenî sağlığı için değil, ALLAH’ı anmasına zarar gelmemesi için, O’na(CC) şu şekilde dua etmişti; “Rabbi İnnî messeniyedurru ve EnteErhamurrâhimîn” “Bana zarar dokundu, Ey Rabbim sen en merhametli ve en şefkatlisin” Bunun üzerine ALLAH, O’nun sabrına ve halis niyetine hürmetle şifa vermişti.. Evet Hz. Eyyub böyleydi ya biz?.. Onun maddî hastalığına ve yaralarına karşılık; Bizim manevî yaralarımızvar dostlar.Sabır ve dua en büyük ilaç..

Rabbimiz buyurmuyormu ki ''Ey iman edenler, sabredin ve sabırda yarışın... (Al-i İmran Suresi, 200)
Ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin. Gerçekten ALLAH sabredenlerle beraberdir. (Bakara Suresi, 153)

Kardeşlerim dua ve sabır hayatın her alanına yansımalı yansımalı ki !evlerımız ve ruhlarımız şenlensın, hayat bulsun.zülüm çemberi gittikçe daralıyor özgürlük meşalesini yakan yiğitlerimiz hamd olsun gün geçtikçe çoğalıyor bu kutlu seferde biz yerlerınde çakılı kalanlar en azından ayaga kalkamıyorsak zulme dırenen kardeşlerimize karşı duamızı esirgemeyelim..Onların mücadelede ki kararlı ve azımlı sabırlarına karşı bizde kendimize mucadele alanları biçelim..
Ey Rabbim! Bogunculuğa ve yozlaşmaya yol açan bu insanlara karşı bana yardım et!" (29/Ankebut,30.)
-(Ey) göklerin ve yerin yaratıcısı! Dünyada ve ahirette benim yanıma, yakınımda olan (beni koruyup destekleyen) sensin. Canımı, bütün varlığı ile kendini sana adamış (müslim) biri olarak al ve beni dürüst ve erdemli (salih) insanların arasına kat!" (12/Yusuf, 101.)
"... Ey Rabbim! Eğer dileseydin daha önce de onları yokederdin ve beni de. İçimizden birtakım düşük akıllıların yaptıklarından ötürü bizi yokedecek misin? Bütün bunlar senin sınamandan başka bir şey değildir. Ki onunla dilediğinin sapmasına fırsat verir, dilediğini doğru yola sokarsın. Bizim velimiz sensin öyleyse bizi bağışla! Bize acı! Çünkü bağışlayanların en hayırlısı sensin." (7/Araf, 155)

"Bizim için bu dünyada da ahirettede de iyi ve güzel olanı yaz! Bak işte pişmanlık içinde sana yöneldik..." (7/Araf, 156

Gerçekten insan, ziyandadır.
Ancak iman edip salih amellerde bulunanlar,
birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve
birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka.
(Asr Suresi, 2-3)


ARTIK DUA VE SABIR KONUSUNDA DİKKAT ETMEYECEKMIYIZ KARDEŞLERİM ..KARDEŞLERİMİZDEN O GÜZELİM DUALARI HALA ESIRGEYECEKMIYIZ DOSTLARIM..SELAM VE DUA İLE
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Abdulkadir Seven 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Hendek ve Ateş Abdulkadir Seven Makale ve Köşe Yazıları Abdulkadir Seven 0 1430 02 Eylül 2018 14:22
Mü'minin Silâhı: Sabır ve Dua/Abdulkadir Seven Makale ve Köşe Yazıları nurşen35 1 1222 07 Temmuz 2018 01:26
Şeytanla Dört Yandan Savaş / Abdulkadir Seven Makale ve Köşe Yazıları Abdulkadir Seven 2 1097 03Haziran 2018 01:49
NEMLİ ÇİLEHANEM /Abdulkadir Seven Makale ve Köşe Yazıları Abdulkadir Seven 0 1241 23 Mayıs 2018 00:15
Sevda Uğruna /Abdulkadir Seven Makale ve Köşe Yazıları Nebevi Sevda 1 1479 22 Mayıs 2018 15:53