Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Kasım 2018, 13:37   Mesaj No:9

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11841
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
mevzu bu kadar nefis anlatılabilirdi...zati aliniz için köşe yazarlık zamanı geldi geçiyor notunu düşerek hatırlatayım...bazen konuşabilen yazamıyor. Bazen yazabilen konuşamıyor. Allah iki özelliği bir kulda zor bir araya nasip ediyor. Allah vermiş laz teyzeye .)

Gelelim mevzuya...dini inancı dindarlığı veya dini darlığı neyse kişilik önemlidir. kişilik şahsiyet sorunlular dinleri dindarlıkları da sorunludur.celaledini Rumi'ye atfedilen bir söz var ki en gıcık kaptığım bir söz.ne olursan ol gel. Vücudum uyuz nöbetlerine dönüşüyor. Kaşıntı kasıntı tiksinti....o söz için Mevlana'nız(!) değilim adam ol da gel demek lazım. Argo tabiri ile eşek hoşaftan anlamaz sözü dine dindarlığa uyarlandığında islam eşeklere gelmedi insanlık dini islam denilmeli...yani men arefe nefsehu fekad arefe rebbehu meali...kişiliksizler dinini dindarlığını dejenere eder. Tanı bil ama önce kendini...sonra Rabbini. Kendini tanımayan bilmeyen kendisinin arifi olmayan Rabbini tanıyamaz.
dindarlığın kişiliğin sanalı reeli olmaz. Yani bu iki yüzlü profil kuran tabiri ile münafıklığa girer. islamda semer astar kamufle olmaz. Yalnızken karanlıkta aydınlıkta kalabalıkta sosyalda siyasalda toplumda ailede her nerde olursan ol we esiru kawlekum ewicheru bih ihtarını ruhu ile derinden yaşamalı....Allah sırlara vakıftır.NOKTA.
-hocam izniniz varsa bir soru sorabilir miyim?
-Buyurun.
-mezhep tefsir akaid ile giriş.bir kaç samimiyetsiz öğrenme amaçlı olmayan sorudan sonra.....
Hocam bekar mısınız?(PROFİLDE GÖRÜYOR 50 YE DAYANMIŞ BASTONLU TORUNLU GELİNLİ DAMATLI)
-HÖNK.
- bu meymenetsize ne cevap vereceğinizi düşünürken. Muhatabınız radara takılmadan cevabınızı beklemeden 160 km hızla son surat cevap verir.
-BENDE BEKARIM.
.......
eski başeditör esma hanım 'ın hücreye tıktığı banlı üyeleri saymak lazım.) eskiye göre medineweb de sabıkalı kalmadı gibi..ama bitmiş değil. Hücremiz var barındırma kapasitemiz var Emine hocam.çalı çırpı dikenli yol olsa da durmak yok yola devam...psikolojik destek için esma hanıma buyurun.)
selam dua ile...


Aman hocam aman... İlmî, edebî, dinî hiçbir değeri olmayan kelam işte. Derdimi anlatacak kadar bendeki lügat .))) Hiç o kulvarlara girmeyelim.

Medineweb, ilim irfan, eğitim yuvamız, ikinci ailemiz...
Halimizi, ahvalimizi de hocalarımıza, aileye arzediyoruz yine...

Burda paylaşılan her bir bilgi, vücudumuzun bütün hücrelerine, vitamin, mineral takviyesi olarak girip, bizi fikir, zihin bazında beslerken; face gibi sosyla medya alanları; FACEfood beslenme zinciri gibi...Ne paylaşırsanız paylaşın hepsi bol kalorili ve karbonhidratlı...Tadı güzel...Yadikçe yiyesin geliyor. Paylaştıkça paylaşası. Önce beyin ve vücut tembelliği ve yağlanması yapıyor...Sonrası, verdikçe ver, tükettikçe tüket. Yediği içtiği neyse o olmuş, bilgi obezi olmuş insacıklar çıkıyor karşınıza...

Sonra, bu iştah artışına öyle aşılıyorki; ne versen öğütülüyor. Kıymetli diye verdiklerimiz sadece karınlarını doyurmaya, midelerini doldurmaya yarıyor âdeta. .."Ama bu çok kıymetli bir bilgi..İstersen kaydet, sonra yine lazım olur, Şöyle emek, böyle zaman" derseniz.."Amaaan her yerde var. Uğraştırma beni, vereceksen ver ihtiyacım olanı" diyerek eliniz kolunuz bağlanıyor. Peki diyorsunuz..

Doymayan mideye, kabarık iştahlara "diyet listesi, faydalı olanı tüket. Gel foruma" çağrısı yapsanızda kalorisi yüksek karbonhidratlı besinler her zaman daha cazip geliyor...Napalım bizde vermeye devam ediyoruz. Bari arada vitamin alsın garipler diye.))

Bizler forumda organik beslenmeye alışmışız.)) Bir yerden sonra, bizi bayıyor, bünyemiz kabul etmiyor facefood beslenme şeklini. Mide ve zihin, sinir bulanması yapıyor.)) Paylşamya kıyamadığımız kıymetli paylaşımlara yapılan; hep tüket, sonra yoket, sonra arsızca bidaha iste tarzı yaklaşımlara 3 yada bilemedim 5 sene dayanılır herhalde. Sonrası ya yazar ya filozof yada mefta olunur bu gidişle .))

Esma abla hep destek tam destekewet000 Temiz bir forum devraldım kendisinden... İşte benim illa bıdıbıdı edip konuşmam lazım.))

Ebu Ömer hocam Allah razı olsun sizde paylaşmışsınız düşüncelerinizi. ..Haklısınız kişi önce kendi nefsini hesaba çekmeli... Sonra ben gibi geneli.)) Buda ayrı bir deli cesareti hoşgörün artık.

2011 den beri bu ailedeyim. Ne bir an sapma, yolunu şaşırma, ne de dalalete düşme.... İftiralara çok uğradık ama bir kez bile niyetimizi bozmadık.... Allah ayaklarımızı dinde sabit kılsın. Kişi kendini bildikten sonra, başkasının attığı çamur temizleniyor. Leke felanda kallmıyor, diye düşünüyorum..

Ancak zaman kaybı oluyor, bi denge sarsılması yapıyor... Esma ablanın benzetmesi gibi nano teknolojiyiz kir pas tutmuyoruz.)) Bu da geçer diyelim bu dertli mevzuya ))
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla