Konu Başlıkları: Mustafa İslamoğlu/ Ne diyelim
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ocak 2019, 19:31   Mesaj No:4

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.985
Konular: 339
Beğenildi:1163
Beğendi:331
Takdirleri:7539
Takdir Et:
Standart

yüzeysel bakıldığında klasik ezberleri bozan hocanın cümleleri korkunç gibi geliyor olabilir. Bu korkunç tabloyu daha anlaşılır bir şekilde açıklanabilirdi. Hadislere yalanın karıştığı bir gerçektir. Bunun için kesinlikle sahihtir(mutevatir) denilen hadisler dışında hepsi kuşkuludur. mutevatir hadisler dışında kalan diğer 30 u aşkın hadis çeşidinin mutevatir olduğunu herhalde kimse iddia edemez. İddia eden ya cahil cesaretidir yada klasik ezberci boş bir iddia olur.

hocanın dediğini tüm muhaddisler de diyor zaten. Mutevatir dışında kalan hadisleri sınıflandırarak çeşitli soruşturmalardan geçirmişlerdir. Sonuç olarak o hadisin sahihlik ihtimaline göre sınıflandırmışlardır.

hocanın ilmi anlamda söyledikleri doğrudur. Açın hadis usulünü hocanın dediklerinin onlarca çeşidi anlatılır.ama her doğru her yerde söylenemez prensibini çiğnemiştir. Hocanın o cümleleri avam ortamında söylenmemeli idi. Yeri zamanı ortamına göre ayarlanmazsa aforozu göze alıyordur.

sonuç olarak hocanın dedikleri doğrudur ama yeri zamanı ortamı yanlıştır. Farklı olayım dikkat çekeyim sivrileyim şov yapayım konuşulayım amacında ise kendi bilir.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla