Konu Başlıkları: HAYIR Çarşısı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Mart 2019, 10:04   Mesaj No:1

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart HAYIR Çarşısı

HAYIR Çarşısı

Selamun Aleyküm değerli medineweb Ailesi..

Bugün sizlerle bir hayır çarşısının açılışını yapmak üzere buluşuyoruz. Sosyal medya ve internet üzerinden yapılan türleri mevcut. Guruplar kurularak, ellerindeki ürünü satıyorlar, letgo, hepsi burada da İkinci el ürün olarak satıyorlar...Medineweb de bunu nasıl uygularız diye düşündük ve şimdi detaylarını sizlerle paylaşacağım ''hayır çarşısı'' projemize BİSMİLLAH dedik.....
Medineweb İslam kardeşliği ve hukukuna dayanarak, tamamen medineweb gönüllüleriyle beraber işleteceğimiz bu çarşıya hepiniz davetlisiniz...


MEDİNEWEB HAYIR ÇARŞISI NEDİR

* Hayırda yarışmayı önceleyen bütün üye kardeşlerizle, ellerindeki ihtiyaç fazlası bütün ürünlerin, medineweb aracılığyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını veya; yine bu çarşı ürünleriyle bir ihtiyacın giderilmesini önceleyen bir projedir..

BU ÇARŞININ AMACI ve FARKI NEDİR?

!! İyilik edin. Şüphesiz Allah, iyilik edenleri sever.
!!Mallarını Allah yolunda infak edenler, sonra infak ettikleri şeyin peşinden başa kakmayan ve eziyet vermeyenlerin ecirleri Rableri Katındadır, onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır.


*Medineweb çatısı altındaki bütün üyelerine ilmi, fikri, ameli her alanda çok şey kattı.Bu katkının farklı kulvarda devam ederek, değişen günümüz şartlarına uyumunu sağlayıp sizlerle kalıcı bir hayır yarışında buluşmak istedik. Artık alışverişler internetten yapılıyor. İşlerini çoğu kişi internetten yönetip buradan para kazanıyor..Herşeyin bir tık ile veya bir telefon ile yapıdığı dönemdeyiz. Çatısı altında bulunduğumuz medineweb de İnternet üzerinden İnfak ruhunu canlandırmak, harekete geçmek ve Kuran'ın bahsettiği, Allah'ın seveceği iyi işlerde buluşmak tek amacımız.

FARKI: Para pul döndürmüyoruz. Bu çarşıda iyi niyet, samimiyet geçerli. Elindeki ürününü ihtiyaç sahibine ulaştıramayanı, bu çarşıda buluşturuyoruz. Sevap kazancında ortağız

ve detaylar...

HAYIR ÇARŞISI DETAYLARI NELERDİR?

*Çarşımıza öncelikle tezgahlarımızı kuracağız..Tezgah varsa sergide olmalı değilmi?
*Çarşımızın en önemli noktası; elimizdeki ürünü temzilenmiş ütülenmiş haliyle fotoğrafını atıyoruz. Evet tezgaha ürünü bu şekilde yerleştireceğiz. Kim ürün getirmişse;biz buna onun tezgahı yada standı diyeceğiz..
Örrnek göstereceğim.

*Çarşımızda, hileli, yırtık, pörsümüş, kırışık ürünleri koymaycağız. Niyetimiz bir ihtiyacı gidermek kadar, ihtiyaç sahibinide rencide etmemek.
Oyüzden ürünü burdan görmemiz önemli. çünkü aracılık yapıyoruz..

!! Siz ey iman etmiş olanlar! Yaptığınız iyilikleri kazandığınız şeylerin ve yerden sizin için çıkardıklarımızın iyi ve güzel olanlarından seçerek yapın. Sakın kendinizin bile gözünüzü kapamadan alamayacağınız bayağı ve kötü şeyleri başkasına vermeye niyetlenmeyin. Ve bilin ki Allah hem hiçbir şeye muhtaç değildir hem de övgüye layık olanları övendir.

*Ürünü çarşıya getirdikten sonra, iş ihtiyacı olanla buluşmaya kalıyor. çevresinde o ürüne ihtiyacı olduğunu söyleyen üyemizle, özelden irtibata geçiyoruz. Detayları alıyoruz ve ürünü sergileyen ile alıcı arasında alışveriş gerçekleşiyor.

*Akit kesinleşince; ürün sahibi elindeki emaneti ( çarşımızda sergilendikten sonra emanettir kendisinde) alıcısına kargo ile gönderecek.

*Projemizde, hukuki anlamda sorun teşkil edecek, maddi anlamda para havale, banka iban durumları olmadığı için illegal bir durum söz konusu değil ve sorumluluk tamamen kişiye ait. Parayla yapacağınız tek şey; kargo ücreti...Kesinlikle kendimiz ödeyerek göndereceğiz. Ürünün de takibini yapacaksınız. Buradanda alındığına gönderildiğine dair teyitler alacağız.

*Herşeyi açık açık yapacağız. Ürün teşhiri, özellikleri, şartları herşeyi... İhtiyacı olana dair gizilenmesi gereken durumlar özelden konuşulacak ve buna hassasiyetle özen gösterilecek...

*Elinizdeki ihtiyaç fazlası ürünlere talibiz. AKARI, KOKARI, KIRILGANLIĞI OLMAYAN her türlü ürün çarşımızda sergilenecek ve ihityacı olanla buluşturulacak..

*Kendinize ait, eş dostunuzun verdiğii; eli yüzü düzgün kıyafetler ,ayakkabı, çanta (Abiyeler, takım elbiseler, nişan, kına kıyafetleri, eşarp, manto, çocuk kıyafetleri) hepsini beden ölçüleri, numarası hepsi açık açık yazılacak...

*Kilo aldınız, üç beş kere giydiğiniz pardüseniz, mantonuz kenarda duruyorsa; Renkli mantolar ,eşarplar, pardüseler kullanıyordunuzda, siyaha geçiş yapmışsanız; nişan, düğün vardı elbise , pardüse aldınız bir kere kullanıldı dolapta duruyorsa, aynı şekilde küçük kızınız gösterisinde beyaz elbise, gelinlik beyaz ayakkabı kullandı ve küçüldüyse; Oğlan-kız birden büyüdüler ve dolaplarda bir oraya bir buraya yazlık kışlıklarla ayırıyorsanız,
*Çevrenizden bu şekilde dönüşler aldıysanız biz hepsine hayır çarşımızda talibiz...

*Hayır çarşısında herkes söz sahibi..

*Sergide ürün olmasına gerek kalmadan, ihtiyacı olanı bildirebilirsiniz..Bizler hemen burdan organize olarak, ürünü bulmaya gayret ederek, bulunduğumuz yerlerden kargoyla bize verilen adrese teslİm edeceğiz.

*İhtiyaca binaen, belki erzak kolikeri oluşturup, kırtasiye ürünlerinden koliler yapıp, adreslere göndereceğiz..

*ÖNEMLİ: Medineweb hayır yapanların aracılığını yapacak... Sorumluluk tamamen kişiseldir..BURADAKİ SORUMLULUk, OLUŞABİLECEK SORUN SIKINTI, MİHRİNAZ(EMİNE Kocaman) a aittir..Editler aracılığıyla veya direk bana ö.m ile ulaşabilirsiniz..Bu iletişim medineweb üzerinden sağlanacak.iHTİYACI GİDERMEK ADINA HER ALANDA BUNU PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Tamamen insancıl, Karşılıklı güven duygusu içerisinde bir çarşı kuracağımız için; halis niyetle kurduğumuz bu çarşıda, yaptığımız işi suistimal edecek, art niyetli kişilere karşıda hazırlıklıyız...En yüce makama havale edeceğiz.

Biliyoruzki; Bu hayra katkı sağlayacakların hiçbir kaybı olmaz...


!!4/39: Allah'a ve ahiret gününe inanarak Allah'ın kendilerine verdiği rızıktan infak etselerdi, aleyhlerine mi olurdu? Allah, onları iyi bilendir.

Sevgili medineweb sakinleri; biz elinizdeki düzgün ihtiyaç fazlası ürünlerinizin resim ve özlliklerini yazıp paylaşmanızı, ihityacı olanla buluşmanızı sağlamak istiyoruz.. Daha fazla detayı, kuralları yolda oluşturacağız ve gelişen durumlara görede yenileyeceğiz.

Bir iyiliğe öncülük edelim istedik..Allah mahçup etmesin..Muvaffak eylesin...


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Dört Entrikacı mı Dört Dahi mi? Duhatul Arab İslam/Dinler/Mezhepler Kara Kartal 1 79 09 Nisan 2024 00:40
Fakire Makarna Sadakası Medineweb.net Videolar Kara Kartal 1 65 08 Nisan 2024 17:02
Başörtülü Bacıma Ters Kelepçe İslami Haberler Mihrinaz 1 46 08 Nisan 2024 03:17
Merhemet Duyğusu Sende Yoxdursa Şiirler ve Şairler Mihrinaz 0 69 05 Nisan 2024 15:20
Gazze Perdenin Yırtıldığı Yer Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 0 66 01 Nisan 2024 03:25