Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Nisan 2019, 21:47   Mesaj No:1

su damlası

Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.549
Konular: 695
Beğenildi:8128
Beğendi:9303
Takdirleri:25516
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart "Muz çiçeği ve faydalaŕı "/medineweb

"Muz çiçeği ve faydalaŕı "/medineweb

Muzun faydalı olduğunu hemen herkes bilir ancak muzun olgunlaşmadan önceki çiçeklerinin faydası hakkında kimsenin bilgisi yoktur. Asya ülkelerinin sıklıkla tükettikleri muz çiçeğinin faydalarını sizler için araştırdık. Doğada bulunan en güçlü protein deposu olan muz çiçeğine dair her şeyi haberin detayında bulabilirsiniz.
Asya insanının sağlığını ve güzelliğini borçlu oldukları muz çiçeği aynı zamanda diyet ürünü olarak da tüketilir. Hemen hemen herkes muzun oldukça faydalı bir besin kaynağı olduğunu bilir. Ancak muz çiçeğinin faydaları halen tüm dünyaya yayılmamıştır. İçeriğinde yüksek oranda protein ve lif barındıran bu besin aynı zamanda potasyum, kalsiyum, bakır, fosfor, demir ve magnezyum minerallerinin yanı sıra A, C, E ve K vitaminlerini barındırmaktadır.
Asya ülkelerinde özellikle ana yemeklerin yanında servis edilir. Ayrıca muz çiçeği içerdiği mineral ve vitaminler insan vücudunun ihtiyacı olanından kat ve katını içerir.

MUZ ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR? HER DERDE DEVA!
- Fenolik asitler, tanenler ve flavonoidler gibi maddeler bakımından zengin olan muz çiçeği çok güçlü bir antioksidan etkisi göstererek vücudu kısa sürede temizler. Özellikle damar tıkanıklığını önleyen muz çiçeği bu sayede kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
- Yüksek miktarda lif içerdiğinden sindirimi kontrol ederek kilo vermeye yardımcı olur. Bağırsakların sağlığını olumlu etkilediğinden ishal ve kabızlık gibi rahatsızlıkların yaşanmasını önler. Özellikle şişkinlik tedavisinde kullanılır.
- Hamilelik sürecinde bebeğin gelişimini etkiler. Doğum sonrası ise anne sütünü artırmada yardımcı olur.
- İçeriği magnezyum doğal antidepresan etkisi gösterir. Ruhsal hastalıkların yaşanma ihtimalini düşürür. Aynı zamanda kaygı bozukluğunun tedavisinde kullanılarak iyileşmesi sürecini hızlandırır. Beyindeki sinir sinyallerinin deformasyona uğramasını önler.
- Aşırı adet kanaması ve sancısı sırasında yoğurtla beraber iki yemek kaşığı pişirilmiş muz çiçeği tüketildiğinde vücuttaki progesteron oranını artırarak bu şiddeti azaltabilirsiniz.
- Muz çiçeğinin içerdiği etanole maddesi parazitlerin oluşumunu önler. Aynı zamanda enfeksiyonu azaltır. Eski çağlarda Asya ülkelerinde muz çiçeği yaraları çabuk iyileştirdiği için savaş esnalarında götürülen tıbbi malzemeler arasında yer alırmış.
- Antioksidan etkisi sayesinde ciltte meydana gelen hasarları da onarır. Cildin daha parlak ve genç görünümünü desteklerken yaşlanma ve kırışmayı önler.
- En önemli özelliği ise bağışıklığı güçlendirerek kanserli hücrelerin oluşumunu önler. Oluşmuş olan hücrelerin ise kısa sürede yok olmasını sağlar.

Kandaki şeker ve hemoglobin seviyelerini dengeler.
NOT: Muz çiçeği ilaçlarla reaksiyona girebildiğinden ilaç kullanan kişilerin bir uzmana danışması gerekir.

Alıntı
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? Salatalar su damlası 0 19 17 Mart 2024 18:01
Yalancı Tarhana Çorbası Çorbalar Kara Kartal 3 30 17 Mart 2024 17:56
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi Et Yemekleri su damlası 0 35 16 Mart 2024 15:39
Ceviz Kabuğu Suyunun Faydaları.. Sağlık / Beslenme su damlası 0 107 08 Kasım 2023 19:49
Hayat Kurtaran Pratik Bilgiler Pratik / Faydalı Bilgiler su damlası 0 80 14 Ekim 2023 13:42