"Dondurmalı İrmik Tatlısı "
Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı süt
1, 5 su bardağı şeker
2 su bardağı irmik
200 gram margarin
Sade dondurma
Yapılışı
Ufak tencereye süt ve şekeri koyup, kısık ateşte şeker eriyene kadar ısıtın, sütü kaynatmanıza gerek yok. Margarini eritin ve irmiği ekleyin. Yaklaşık 15 dakika sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Çok iyi kavrulmuş olması gerekiyor. Kavrulan irmiğe ılık sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. (Bir anda eklediğinizde sıçrayabilir) İrmik sütü iyice çektikten sonra 10 dk dinlendirin. Son olarak şekilli kasenin içine bir miktar kaşık yardımıyla irmik koyun. Sonra dondurmayı ekleyin, tekrar irmikle kapatın ve ters çevirin. Afiyet olsun