Konu Başlıkları: Namaz Platformu...../medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Kasım 2008, 21:57   Mesaj No:6

NUR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Memleket:ankara
Yaş:31
Mesaj: 1.805
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Namazı sevebiliyor muyuz..?

gerçekten nefse çok ağır ve zor gelen sorular.kendi adıma söyleyeyim, her namazımı aynı duygu yoğunluğu içerisinde kılamıyorum maalesef.

ama , daha nasıl Allah a yakın olabiliirm, kıldığım namazlardan nasıl tad alabilirim diye düşünmüşümdür.bu doğrultuda surelerin manalarını ezberleme işi bana çok yardımcı oldu.çünkü ister istemez namazda vesvese geliyor.vesvese de, gönül boşluklarından kalbe sızıyor.işte o boşlukları namazda okuduğumuz surelerin manalarıyla doldurmaya çalışıyorum.ve bir önemli nokta da yavaş okumak , tadili erkâna uymak galiba..düşüne düşüne, sindire sindire ruküyü, secdeyi , kıyamı yapmak ta en canalıcı noktalardan...

bir de en çok sıkıntılı olduğum hallerde namazımda Allah a daha yakın olduğumu hissediyorum.belki de yüzsüzlük gibi bir şey bu.samimi söylüyorum, rabbimizin nimeti üzerimizdeyken namazımızı bir borç olarak görüyoruz.ama bir dert, sıkıntı geldiğinde o namaz nasıl namaz!!!hissederek, yaşayarak, içten..

son olarak, ezan okunduğu , vakit girdiği andan biteceği ana kadar kılamamışsam sıkıntı duyarım.bir an önce o borcumu diyeceğim, Rabbimin üzerindeki hakkını ödemeye çalışıırm.

hayıflanmak boşuna, namazda huşulu olmaya bizzat çaba sarfetmek gerekiyor.
__________________
EN GÜZEL AŞK: ALLAH!
Alıntı ile Cevapla