Konu Başlıkları: Günün Bombası
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Temmuz 2019, 22:04   Mesaj No:10

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

söylenmesi gerekeni Baş editör hocamız meramımızı çok güzel dile getirmiştir. Bu aklı selim ve Hüsnü zan için kendisine teşekkür ederiz. Ek olarak ebu ömer hocamıza bir kaç izah anlamında kelam gerekiyor.

1-toptancı değiliz. Alimleri/kalemleri/düşünürleri/eserleri ne göğe çıkarır ne de yerin dibine batırmak bizim işimiz değildir. Doğrularını alır yanlışlarını eleştirir iade ederiz.

2-hiç bir cemaate bağlı değiliz alakamız da olmaz. Tüm Müslümanları kardeş biliriz. Burada herkes fikrini söyler hur iradesi ile yazar. Herhangi bir kaleme müdahale etmiyoruz. Tek şartımız başkasının hukukuna/şahsına tecavüz etmemek kaydıyla.

3-amacımız üzüm yemektir bağcıyı dövmek değildir. Cımbızlama/kelime oyunları ile köşeye sıkıştırma/muhatabımızı hasım görme gibi derdimiz yoktur. Kişilerle uğraşmak kişiliğin bittiği andır. muhatabımızın kimliği bizi ilgilendirmiyor fikrini yatırırız masaya.

4-islamoğlu'nun şahsım nezdinde saygın bir yeri vardır. Yıllara dayanan bir dostluğumuz kardeşliğimiz mevcuttur. Eleştirdiğim de olmuştur. Takdir ettiğim de. Tefsir derslerini canlı bir şekilde kendisinden istifade ettiğim ve en büyük kazancım olarak gördüğüm dimağıma hayatıma yansıyan emekleri için müteşekkirim. kendisini en beğendiğim nokta kuran deyimiyle "esatirul evvelin" ile değil "varsa deliliniz onunla gelin" ile hareket etmesidir. Dikkat edin hocanın tüm eserlerini düşüncelerini inceleyın hoca tüm düşüncelerini kuran eksenli delil getirerek ortaya çıkıyor.hikaye masal rüya keramet şeyh mürşit noktalarından uzak ayet ile konuşuyor.

5-hz Hatice anamız hakkında kullanmış olduğu tabir çok kaba ve yakışıksız olmuştur. eminim oda keşke dikkat etseydim demiştir.Daha nezih bir kelime ile izah edebilirdi.

6-hoca din tüccarı değil dinini yaşamaya çalışan bir alimdir. Cennet vaatleri kaymaz terlik yanmaz kefen yakmaz ateş satılık parsel kiralık huri azraili döven şeyh gibi uçuk kaçık saçma sapan delilsiz tutarsız ilmi anlamında gülünç vaatlerde bulunan medya palyaçoların yanında eli öpülesi bir konumdadır.

selam dua ile...
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla