Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Eylül 2019, 15:06   Mesaj No:2

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart

EFENDİMİZ(SAV)’in EĞİTİMDEKİ İNCE MESAJI;
Allah Rasulü(sav) bir gün camiye giderken yolda ezan ile dalga geçen Yahudi çocuklarını duydu.Aralarından birinin sesi çok güzeldi ve o ezanı ağzını eğip bükerek söylüyor diğerleri de ona gülüyordu. Bizler olsak ne yapardık bu durumda?
Şiddet,hakaret vb...
Allah Rasulü yolunu değiştirerek çocukların olduğu yöne doğru yavaşça ilerledi.Yanlarına yaklaştı öncelikle elini kaldırarak selam verdi.(bu piskolojide benden size zarar gelmez anlamında)
Ve "Az önce çok güzel bir ses duydum,o sizden mi geldi? "diye sordu.Şu inceliğe bakar mısınız...Çocuk güzel ses deyince sevindi tabi hemen öne atıldı evet ben söyledim dedi.Efendimiz(sav) “ona senin sesin ne kadar güzeldir öyle.Seni şu mescide götürsem ordaki amcalara da söyler misin?” dedi.Çocuğun gururu okşanmıştı,mutlu oldu söylerim;ama ben ezanı bilmiyorum ki dedi.
-Olsun ben öğretirim sana dedi Allah Rasulü.Ve o söyledi çocuk tekrarladı bu şekilde ezberledi.Sonra Efendimiz(sav) elinden tuttu.diğer çocuklar ile birlikte mescide gittiler ve Rasulullah yol boyunca onun saçını okşamıştı.Mescitte okuyunca oradaki sahabeler de güzel övgülerde bulundu çocuğa.Kendini çok iyi hissetmişti çocuk.Efendimiz çocuğa yaklaşarak senin sesin çok güzel ben seni Mekke’ye göndersem orada [emoji916] Kâbe’ye müezzinlik yapmak ister misin,dedi.Şu insan kazanma sanatına bakar mısınız...Çocuk farkında bile olmadan müslüman olacak.Oralarda Kabe’de müezzinlik herkesin bildiği bir şey,konuşulan bir şey,çocuk da bunu biliyor,büyük bir şey olduğunu biliyor ve çok hoşuna gidiyor bu durum.Kabul ediyor.
Ve yıllar sonra..
İşte bu çocuk Ebu Mahsure...
Sahabeden,Kâbe müezzinlerinden Ebu Mahsure...

Birçok dersi birarada veren Allah Rasulü’nün eğitimdeki ahlaki.


📌Ebû Mahzûre, Resûl-i Ekrem’in Mekke’den ayrılmasına kadar Kâbe’de Bilâl-i Habeşî ile birlikte ezan okudu. Resûlullah’ın okşadığı alnına düşen saçları hiç kestirmedi. 59 (678-79) yılında ölünceye kadar Mekke’de müezzinliğe devam etti. Kendisinden sonra Mescid-i Harâm müezzinliğini oğlu ve torunları yüzyıllarca devam ettirmişlerdir.

Kureyş’in nesebini çok iyi bilen Ebû Mahzûre’den hanımı Ümmü Abdülmelik ve oğlu Abdülmelik ile Esved b. Yezîd en-Nehaî, Abdullah b. Muhayriz, İbn Ebû Müleyke ve daha başkaları hadis rivayet etmişlerdir. Hepsi de ezanı Hz. Peygamber’den öğrenmesiyle ilgili olan sekiz rivayeti Ahmed b. Hanbel’in Müsned’inde bulunmaktadır (III, 408-409; VI, 401). Bu rivayetlerden biri Sahîh-i Müslim’de, diğerleri Kütüb-i Sitte’ye dahil dört Sünen’de de yer almıştır.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla