Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ocak 2020, 21:48   Mesaj No:1

su damlası

Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.602
Konular: 696
Beğenildi:8174
Beğendi:9395
Takdirleri:26189
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart "Muhallebili Kadayıf Tatlısı"/medineweb

"Muhallebili Kadayıf Tatlısı"/medineweb

Malzemeler
300-350 g kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:

1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)

Yapılışı
Kadayıfı kavurarak muhallebili kadayıf tatlısının yapımına başlayalım Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)

Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
Hazırladığımız krema ve kadayıfı tepsiye yerleştirelim Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Bu işlem için kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz.

Tatlımızı soğumaya bırakalım Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin.

Muhallebili kadayıf tatlısı tarifi püf noktaları nelerdir?
Kadayıflarınızın kolay kırılması için öncesinden 2 saat kadar dondurucuda bekletmelisiniz.
Kadayıf tatlınızı beklettiğinizde ilk gün ki kıtırlığı gidebilir. Bu yüzden misafir için yapacağınız muhallebili kadayıf tatlınızı tüketeceğiniz gün yapmanız daha iyi olacaktır. Yine de hazırda bulunsun isterseniz tatlınızı hazırlayıp sadece üst tarafına kadayıfları serpmeyi servis zamanına bırakabilirsiniz.
Muhallebide kullanılan yumurta herhangi bir koku yada tat vermeyecektir. Ancak yinede bu konu ile ilgili tedirginlik yaşıyorsanız yumurtayı eklemeyebilirsiniz.

Afiyet olsun...
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
< Hangi şık > Forum Oyunları Esma_Nur 20 180 16 Nisan 2024 22:11
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? Salatalar su damlası 0 46 17 Mart 2024 17:01
Yalancı Tarhana Çorbası Çorbalar Kara Kartal 3 55 17 Mart 2024 16:56
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi Et Yemekleri su damlası 0 68 16 Mart 2024 14:39
Ceviz Kabuğu Suyunun Faydaları.. Sağlık / Beslenme su damlası 0 122 08 Kasım 2023 18:49