KARAMEL Sos Tarifi (Nişastasız ve Kremasız)/Medineweb
[emoji419] 1.5 su bardağı şeker
[emoji419] 1 yemek kaşığı tereyağ
[emoji419] 1 şu bardağı süt
Yapılışı:
[emoji419]Yapışmaz bir tavaya şekeri alın.
[emoji419]Önce orta ateşte kenarlarından erimeye başlayana kadar bu ayarda bekletin.
[emoji419]Erimeyi gördüğünüz anda en düşük ayara alın ve tamamen erimesini bekleyin.
[emoji419]Sakın harlı ateşte pişirmeyin şekeri birden yakıp tadını bozarsınız şekerleri karıştırarak erimesini sağlayın.
[emoji419]Tamamen eriyen şekerlere bir yemek kaşığı tereyağını ekleyin.
[emoji419]Ekledikten sonra hızlıca karıştırın.
[emoji419]Tamamen eridikten sonra içerisine bir bardak sütü ekleyin.
[emoji419]Şeker topaklanma yapacak bu esnada lütfen telaşlanmayın ısıyı aldıkça eriyecek.
[emoji419]Sütü ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
[emoji419]Şekerler tamamen eriyip sıvı hal alana kadar karıştırın. [emoji419]Rengini açık isteyen, şeker kremayla birlikte eridikten sonra ocaktan alabilir fakat biraz daha koyu istiyorsanız bir miktar daha sütle kaynatabilirsiniz.
[emoji419]Ayrıca sütü ekledikten sonra ne kadar kaynatırsanız hem rengi hem kıvamı daha koyu olacaktır. Şekerler eridikten sonra artık karameli ocaktan alabilirsiniz. [emoji122][emoji122]
NOT:Karamel sos sıcakken akışkan dinlendikçe kıvamı oturan bir sostur.
Deneyeceklere AFİYET OLSUN
Karamel sos için püf noktalar
[emoji625]Şekeri yakmamalısınız. İlk önce orta ateşte erimeye başladığında ise kısık ateşte pişirin. Harlı ateşte pişirirseniz şekerler yanabilir.
[emoji625]Eğer sosunuzun rengi açık olsun istiyorsanız krema koyduktan sonra topaklanan şeker eridikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Eğer koyu olsun istiyorsanız krema ile beraber biraz daha kaynatmalısınız.
Bu Karamel sosu ;[emoji116][emoji116]
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kek ve tatlılarinizda da kullanabilirsiniz.