Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Mart 2020, 17:30   Mesaj No:4

Esadullah

Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Asrımızda Ehli kitabı bekleyen tehlike
BismillahirRahmanNurRahim Ey kendilerine kitap verilenler! Birtakım yüzleri silip de tersine çevirmeden, yahut cumartesi halkını lânetlediğimiz gibi onları lânetlemeden, yanınızda bulunanı (Tevrat) doğrulayıcı olarak indirdiğimiz bu kitaba (Kur'an'a) iman edin. Allah'ın emri mutlaka yerine gelecektir. (Nisa, 47)

Mesihle alakalı yukardaki ayette geçmişte bu azaba uğrayanlardan bahsetmektedir. Günümüze işaret eden Nisa 47 ayetinde kitap ehlinin eğer kurana uymazlarsa geçmişte olduğu gibi, suretlerinin değiştirilmesiyle azap edileceği açıkça beyan edilmiştir. Ayette yüzlerin silinmesi, izale edilmesi değiştirilmesi ayrı zikredilmiş ve komple bedenen değişimden bahseden maymunlaşma, domuzlaşmaya uğramış, cumartesi halkına verilen azap ayrıca zikredilmiştir. Birinci ifadeyle bizler bu gün trafik kazalarında veya geçirdikleri başka musibetten dolayı, yüz nakillerinin yapıldığını biliyoruz. Ayetler yüz nakillerinin yapılacağını açıkça ifade etmiştir. Gelinen sureçte bu tahakkuk etmiştir. İkinci ifadede ise bahsedilen bedensel değişim (mesh) de bize göre tahakkuk edecektir ki, kısmen insan genomu projeleriyle bu başarılmıştır. Geçmiş ulemaların çoğunluğunun bu ümmete maddi (bedeni) mesh olmayacak diye beyanları ve bunun sadece manevi olacağını beyanları, onların bulunduğu dönemde ki ilmi seviye, bu ayetleri bizim anladığımız gibi dayandıkları bir hadiste bahsedilen, ümmetime manevi mesh vardır ifadesidir. Hadisin sıhhatine girmeden belirtelim ki, burada kastedilen örfen yaygın olan ümmet tabiridir ki, Rasulullaha (s.a.v) uyanlar, iman edenleri kasıttır. Yani hadis Efendimize (s.a.v) iman eden müslümanların ahlaki anlamda mesh yaşayacağını, maddi olanını yaşamıyacağını beyan etmektedir.

Efendimizi (s.a.v) Tüm insanlara gönderilmesi açısından son Nebi olmasından dolayıda, her ne kadar ümmet tabirinin içine ona inanmayanlar, ehli kitap ve ateistler vs. girsede hadisde ona (s.a.v) inananları kasıt vardır ki, diğerlerinin ehli kitap, münafık ve sair inanmayan insanlarında meshi manevi yaşayacaklar anlamı çıkmaz, onların içerisinde bedensel olarak meshi yaşamalarına engel değildir. Kaldıki müslümanların bedenen yaşamamaları, bunu manevi yaşamaları hiçte küçük bir hadise deyildir. Ümmetin bunu manevi yaşaması yani (maymunlaşması- domuzlaşması) bir çok ahlaki olgunun ümmet tarafından kaybedileceğinin açıkça ifadesidir ki, bu gün müslüman toplumların çoğunluğu ahlaki yıkımlar yaşamaktadır. Mekr (tuzak) kuranların en hayırlısı olan rabbimizin günümüzde genetik- mutasyon çalışmalarıyla insanlığı tahrif etmeye çalışanların bu tuzaklarını kendi başlarına geçireceğini ayetlerden net bir şekilde anlıyoruz.hkerrar Tıbbı Nebevi ve İslam Tıbbında Hastalıkları Tedavi Usul ve Kaideleri c.1s.65
Alıntı ile Cevapla