Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Mart 2020, 06:07   Mesaj No:6

Esadullah

Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Felak Suresinde Saklanmış Bir Sır Genetik Bilim ve
Canlıları Tahrifat

Kısaca da olsa herkesin bildiği ve belki devamlı okuduğu bu surenin bilinmeyen bir diğer manasını vereceğiz. Bu surenin günümüzdeki büyük bir Şerri içinde sakladığı ve o şerden kaçınılması gerektiğini herkes öğrenmeli. Şimdiden uyarıyorum Din ilimlerine özellikle de Tefsir ilmine sahip olmayanlar, bu ilk defa duyacağı mana karşısında nefislerine uyarak saçma yorumlara girip günaha girmesinler.

Alimler örfte yaygın olan manaları bu sureye vererek“De ki: "Yarattığı şeylerin kötülüğünden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden, düğümlere üfleyenlerin (sihircilerin) kötülüğünden, haset ettiği zaman hasetçinin kötülüğünden, sabah (fecir) aydınlığının Rabbine sığınırım” diye bir manayı tercih etmişlerdir.

Surede geçen kelimelerin, yani geçmişteki alimlerin tercih etmediği( çünkü örfi olanı tercih edip kelimelerinin asıl manalarını almamışlar) asıl manalarına göre ise, açıkça sure bizim dediğimiz şerden de bahsetmektedir. Gul euzubirabbil Felak min şerri ma Halak: Deki Karanlıklardan yarıp çıkaranların ve çıkarılanların, yaratılanların şerlerinden. Ve min şerri ğasigin iza vegab:Ve Bedenin karanlık ve derinliğinden (DNA) çıkaranların şerrinden. Ve min şerrin neffasati fil ukad:Ve bu çıkarılan (DNA) birbirine birleştirenlerin (sihirciler) şerrinden. Ve min şerri hasidin iza hased: Ve Haset ettiklerinde hasetcilerin şerrinden hepsinin rabbine sığınırım. Diye açıkça ortaya çıkar kelimelerin manalarıyla bakıldığında sureye. Hkerrar hoca efendi Tıbbı nebevi ve İslam tıbbında hastalıkları tedavi usul ve kaideleri cilt 1- Envarul Mearif ve Esrarul hakaik –felak suresi tefsirinden
Alıntı ile Cevapla