Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Mart 2020, 15:53   Mesaj No:13

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
1. أَوَلَمْ يَرَوْاْ أَنَّا نَأْتِي الأَرْضَ نَنقُصُهَا مِنْ أَطْرَافِهَا وَاللّهُ ........ لاَ مُعَقِّبَ ...... وَهُوَ سَرِيعُ الْحِسَابِ

Ayetinde boşluğa hangileri gelmelidir?

A. Ya'lemu- a'lemu
B. Yahkumu- li hukmihi
C. Vâsiun- Alım
D. Allahu- vallahu

B
Rad 41

Yeryüzüne gelip onu çevresinden nasıl eksiltiğimizi görmüyorlar mı . Karar veren Allah' dır ve O' nun verdiği kararı bozacak hiç kimse yoktur. O hesabı çabuk görendir.


12. "Köşeye sıkışma ey kul! Hayatın yükü altında ezilme! Unutmaki Allah kapasitesi sonsuz olandır. O'nun için imkansız diye birşey yoktur. Hayat üstüne üstüne yurüdüğünde, eğer kendimizi köşeye kısılmış, yapayalnız hissediyorsak Allah'ın hangi ismine imanla ilgili bir sorunumuz var demektir?

A.Hakim
B. Vâsi'
C. Melik
D. Rezzak

B

13. Allahu Teala bu ayet-i kerimede Peygamberimiz dolayısıyla kendisi ile mücadele eden müşrikler arasında “Hakem” olduğunu Kuran'ın birçok yerinde beyan etmektedir. Hangisi bu ayetlerden biridir?

A. Ra'd 41
B. Kasas 71-72
C. Yusuf 40
D. Enam 114

D
De ki, Allah' dan başka bir hakem mi arayacağım. Halbuki size kitabı açıklanmış olarak indiren O' dur. Kendilerine kitap verdiğimiz kimseler Kur'anın gerçekten Rabbin tarafından indirilmiş olduğunu bilirler. Sakın şüpheye düşenlerden olma


14. Değer yargılarını belirleme koyma, haram helal koyma yetkisinin mutlak olarak Yüce Rabbimize ait olduğunu vurgulayan âyet hangisidir?

A.A'raf 32
B. Maide 87
Ç. Enam 150
D. Hepsi

D
Ey iman edenler Allah' ın sizin için helal kıldığı güzel ve temiz şeyleri haram kılmayın ve haddi aşmayın . Şüphesiz Allah haddi aşanları sevmez. ( Maide 87)
De ki, ben Rabbime isyan edersem gerçekten büyük günün azabına uğrayacağımdan korkarım ( En'am 15)
De ki, Allah' ın kulları için yarattığı süsü, temiz ve iyi rızıkları kim haram kıldı. De ki, onlar dünya hayatında müminlere yaraşır, kıyamet gününde ise yalnız onlara mahsus olacaktır. İşte bilmek isteyen bir topluluk için ayetleri böyle açıklıyoruz ( Araf 32)


15. Kuran'ı Kerim iki tür hakimiyetten bahseder. (Maide 50) Bunlar nelerdir?

A. İslamî ve cahilî hakimiyet
B. Siyasî ve dinî hakimiyet
C. Hukukî ve örfi hakimiyet
D. Legal ve illegal hakimiyet
A
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla