Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Mayıs 2020, 12:26   Mesaj No:4

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11841
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Dersin Talebesi Der ki:/

📌Gòzle gòrülmeyen bir virüsle, Allah tüm dünyaya, insanliktan çıkmış insanlara "gücün, kudretin, mutlak hakimiyetin, egemenliğin" yalnızca kendisinde olduğunu hatirlatmadı mı ?Ne dersiniz Esma dersi talebeleri?

Kainat devleti, küresel güç, dünya devi diye tanımlanan medeniyetlerin, insanlık yüzkarasi devletlerin acizligini, kaptiklari hastalıkla nasıl çaresizlik girdabinda kivrandiklarini, servetlerinin ve ihtişamlı hayatlarının hiçbir işe yaramadığını tüm dünya, tüm mazlumlar şahit oldu değil mi?

💣Barlar, pavyonlar, "günah batagi bilmem şu yerler kapandı.. batı çöktü, rezil avrupa milleti, zalim Çin bunları haketti" diyerek onları hedef tahtasına koyarken ; Müslüman da camilerden, Kabe'den muaf tutulmadı mı? Onlar zalimdi, inkardaydı haketti de sen peki müslüman sen neden hakettin????!!!.

💣 Neden kendini es geçiyorsun. Seninde inancını mercek altına alman gerekmiyor mu?🚫 Ellerini dezenfektanla virústen arindirdin. 🚫 Peki , vahyin bildirdiği İslamdan, Muhammedi ahlaktan fersah fersah uzaklaşmış, rüzgar ne yönden eserse eyvallah diyen bünyeni, 5 vakit namazla yücelmek yerine, bunu herhalti yeme aracı olarak kullanmanı...🚫Üstelik Allah'ı da alet etmeni...🚫 Şirke bulanmış inancını, riya ve kibire bulanmış ibadetlerini, "hırsız bizdense.." diyen torpil ahlakını, emeği boşverip işinde liyakatsizliğini........✔ herhalde bütün bunları dezenfekte etmen, arîndirman gerektiğini düşünmüşsündur.🔥💣 Yani Çin zulmetti de sen de çok zulmettin❗

❕Dünyaya sigamayanlar, hayatı hızlı yaşamaktan içgüdüsel yaşayamaya baslayanlar bir durup nefes almadılar mı? 📌Kendini yegane güç mercii zanneden zalim yöneticiler kuyruklarini kıstirmadilar mı?

⚠❗Kâdiri mutlak Allah herşeye Muktedirdir....

💣Dünyaya sığmayanı eve de sığdırır. Rutin diye adlandırdığımız her nimetini elimizden alır. Buna gücü yeter.
⚠✔Güneş dogmazsa, suyunuz olmazsa, gece yaşanmazsa, yalanlayamayacağımız bütün nimtlerini alırsa, diyen Kuran uyarılarını umarım daha bir dikkatli okumuşuzdur.

🔥💣Her nimettten muaf olduğumuz, camileri òzledigimiz, güneşi birbaşka sevdiğimiz, oksijeni önemsedigimiz, toprağa minnetimizin arttığı şu zamanlarda tüm benliğimize hatırlatalım.

⚠✔Allah Kâdir'dir..Muktedir'dir...O kullarına zulmedici değildir. Günahlarimizla yakalanmayalım..Elimizdeki Kuran nimetinin kadrini kiymetini bilelim. O'nunla ilişkimizi gözden geçirilim...❗Ama bu kez ölmuşümuz için, eksik cüzleri tamamlamak için değil, kendimiz için okuyalim...Bizzat muhatap olalim ayetlere.... Mülkün, iktidarın tek sahibi Allah'tan affımizi isteyelim...
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla