Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Eylül 2020, 01:30   Mesaj No:9

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.364
Konular: 1263
Beğenildi:11775
Beğendi:8955
Takdirleri:26191
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Taciz, tecavüz, istismar her yerde var ve her görüşün sorunu. Ancak tarikat yapılanmaları cinselliği sert bir tabu söylemiyle sunarken, kadına bakış açıları alabildiğine sert iken; içlerindeki taciz, tecavüzleri normalleştiren bir hayat sürüyor olmaları dehşet verici . Aklını bir şeyhe, bir hocaya teslim edenler, kaçınılmaz olarak emir verenlerin arzularının nesnesi haline getiriliyor. Bu konuda da en talihsiz olanlar çocuklar. Zira kendilerini savunamıyorlar. Hatta istismara uğradıklarını bile anlamıyorlar. Daha beteri, bu tarikat yapıları kimi dini söylemleri kendilerine alet ederek çocuk istismarını meşru bir şeymiş gibi sunuyorlar.

Aile 20 yıllık bu yapının içinde. Şikayetini geri alması için Her türlü baskı, şantaj, ibanlı yaklaşımda bulunuluyor. Şeyhlerinin pisligin temizlemek de meyyit tebaya düşüyor.

Derdim ne bu reziller, ne aklını- kendini teslim edenler. Herkes pisligin icinden bi şekilde kendini çikarır yolunu bulur. Ya o çocuk.. 12 yaşında.. Dedesi kılikli bir adamın ruhunda açtığı bir ömürlük yara... Nasıl anlatacaksiniz?? "evladım o hoca pislikti ama her yapı her hoca öyle değil" bir de bu hocaya gidelim mi??? Anlatın bakalım.. Adama 42 yıl verilmiş, üstü kapatilmaz, aklanmazsa o çocuğun bu travmayi atlatması için kâfi bir zaman mı dersiniz? Ruhundaki hasar duzelir mi? Çocukken uğranan istismar ruhta bedende ömürlük yaralar açar.
Ne diyeyim soldurdunuz bir güzel çiçeği bahçeniz bahar görmesin..

Bütün istatistikler, kim kiminle koyun koyuna, bütün gizliler, saklılar, ihtiraslar, yanılgılar, aldanmişlıklar, din satanlar, birbiriyle yarıştiranlar yerin dibine batsın. Bir çocuğun saçın teline eli uzandı, nefsi kabardıysa yok olsun cümle yapılar... Denetimsiz, ruhsatsız açılan Kuran Kurslarında ihmallerle yanarak öldüyse çocuklar, Ensarında, derneğinde, vakiflarda bir kereden birşey olmaz denildiyse, susturulduysa aileler, bunlar duyduklarımız birde duymadiklarımız üstü kapatilanalr var ise... Hepsinin canı cehenneme...Yok olsun misyonsuz karaktersiz şarlatanlar ve sahte yapıları..
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla