Konu Başlıkları: "Çilek Reçeli" ve İncelikleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Eylül 2020, 20:05   Mesaj No:2

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.365
Konular: 1263
Beğenildi:11776
Beğendi:8957
Takdirleri:26191
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Reçel yapma usulleri:

●Bazı meyveler var ki, daha önceden şekere yatırmak gerekir (çilek gibi)
●Bazı meyve veya sebzeleri ise kirece yatırmak gerekir
●Kimisi ise hafif haşlandıktan sonra kullanılıyor(elma, ayva gibi)
●Diğer bir kısım ise direkt, hiç bir işlem görmeden reçel haline getiriliyor
●Armut gibi yumuşak meyveleri ise kaynamış şekerli su hazırlayıp eklemek gerekiyor
●Reçel kıvamı için yöntemler:
●Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar koyalım, biraz durup, ortasından parmağımızla ya da kaşıkla bir çizgi çekelim. Bu çizgi hızlıca değil de ağır ağır kapanıyorsa reçeliniz olmuş demektir, limonunu ekleyebilirsiniz.
●Aynı şekilde soğuk tabağa koyduğunuz reçel, tabağı eğdirdiğinizde ağır ağır ve yuvarlanarak akıyorsa yine kıvamı gelmiş demektir.
●Kaşıktan son akan su gibi değil de damla damlaysa reçel kıvama gelmiş demektir
●Su dolu bir çay bardağına bir damla damlattığınızda dağılmadan duruyorsa olmuş demektir.


●Soğuk tabağa tek bir damla damlattığınızda hemen yayılmıyor, top gibi duruyorsa yine kıvam olmuş demektir..
●Reçelin suyundan çay kaşığının ucu ile bir damla alıp dökün.Son damlası iplik gibi uzayarak akıyorsa olmuş demektir
●Eğer reçeliniz sulu olduysa ve mikro dalga fırınınız varsa en yüksek ısısına getirip 3-5 dakika kaynatıp çıkarırsanız rengi bozulmadan reçelinizin fazla suyunu çektirebilirsiniz. ●Ama tekrar ocağa koyup da kaynatırsanız reçelinizin rengi koyulaşır, güzel olmaz.
●Ya da yayvan bir kaba alıp üzerine tülbent kapatıp çok güneşli bir yerde iki üç gün güneşte de fazla suyunu çektirebilirsiniz..Bu da annelerimizin yöntemidir.
●Eğer reçeliniz çok koyu olduysa içine sakın su karıştırmayın.. Ayrıca az bir ölçüde sulu kıvamlı bir şerbet hazırlayıp üzerine ilave edebilirsiniz.
●Ya da iki ayrı reçeli karıştırabilirsiniz.
●Eğer reçeliniz şekerlendiyse sakın atmayın! ●Annelerimizin yaptığı gibi şeker eriyene kadar bir kaynatın, reçeliniz kurtulur ve tekrar yenilecek hale gelir.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla