Konu Başlıkları: SÃD
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ekim 2020, 14:05   Mesaj No:2

ÂlâLeyl

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ÂlâLeyl isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 58435
Üyelik T.: 07 Kasım 2017
Arkadaşları:2
Cinsiyet:Erkek
Yaş:37
Mesaj: 148
Konular: 14
Beğenildi:214
Beğendi:260
Takdirleri:3408
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Farklı bir açıdan tekrar yaklaşalım.

1. Kısımda izzet içindeki kafirler "Zikir aramızdan ona mı indirilmiş," derler. Yani biz daha izzetliyiz, otorite sahibiyiz. Otoritesini uygulayacak güç sahibiyiz. Ve biz daha zenginiz. Kısacası biz daha hayırlıyıza getirirler sözü.

Son kısımda ise İblis der ki "Ben, daha hayırlıyım!"

2. Kısımda iki kardeşin davalaştığını görürüz. Biri diğerine aziz gelmiştir.

Sondan ikinci kısımda cehennemliklerin tartışmasını dinleriz. Tıpkı tartışan/davalaşan iki kardeşte kullanılan kelime kullanılır. "Hasımlaşmak". Bu defa cehennemde iki grup hasımlaşır. Ve hani iblis ve kafirler biz daha hayırlıyız diyordu ya, bunlar da "Şer olanları neden görmüyoruz?" diye sorarlar. Adamlar cehenneme girmiş hâlâ kendilerini daha hayırlı görüyorlarmış gibi.

3. Kısımda Hz. Süleyman o muhteşem sözü söyler: "Ben gerçekten hayrı sevmeyi Rabbimin zikrinden sevdim!"

Hayrı sevmemiştir Süleyman. Hayrı sevmeyi sevmiştir. Arada müthiş bir fark vardır. Hayrı sevmeyi de Rabbinin zikrinden sevmiştir."

Örneğin ben sakalı hiç sevmem. Ama sakalı sevmeyi severim peygamberin sünnetinden ötürü. Sakalın hiçbir değeri yoktur gözümde. Resulullâhın (sav)sünnetidir değerli olan. O yüzden sevmeyi severim sakalı.

Bir de bazı kişiler var ve davranışları âdeta şöyle der "Ben Rabbin zikrini sevmeyi paradan ötürü sevdim,"

Hz. Süleyman ise buyurmuştur: Ben hayrı (para, güç, otorite, her turden hayirli şeyi) sevmeyi Rabbimin zikrinden sevdim."

Sondan üçüncü bölüme baktığımızda ise İsmail'i, Elyesa'yı ve Zülkifl'i görürüz. Allah buyurur "Onlardı hayırlı olanlar!"

4. Kısımda Hz. Eyüb'e nusb ve azapla dokunuluşunu görürüz. Ailesini kaybettiğini anlıyoruz. Neden bir peygambere azap ederler? Tabii ki zikirden vazgeçmesi için. Ama o seçimini yapmıştır. Hayırlı olan koyunlarım, atlarım, evim, çocuklarım, ailem değil Allah'ın zikridir demiştir ve vazgeçmemiştir.

Sondan 4. Bölumde ise İbrahim'i İshak'ı ve Yakub'u anarız. Allah'ın bir işaretiyle her türden hayırdan vazgeçecek olan o güzel Peygamberleri. Hayr mı? Allah buyuruyor: Onlardı mustafeynel ahyar "seçilmiş hayırlı olanlar".

Neml 59:
De ki: Elhamdülillâh! Seçtiği kullarına selam olsun! Allâh mı yoksa onların ortak koştukları mı hayırlı?




SübhanAllâh! Allâh her şeyden daha hayırlıdır!
Alıntı ile Cevapla