Konu Başlıkları: Kurban Bayramı vaaz
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Aralık 2008, 01:35   Mesaj No:9

hattaboğlu

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:hattaboğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 210
Üyelik T.: 20 Eylül 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 131
Konular: 6
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Kurban Bayramı vaaz

alper
kafayı takmışsın imamlara, zorla cennete sokacaksın günahlarını çeke çeke.
mihrabı kürsüyü senin gibilere bıraksalardı memlekette namaz kılacak adam bırakmaz hepsini kafir damgası ile damgalardınız.insanları ıslah edeceğiz diye tefrikaya düşürüp fitnenin kucağına iterdiniz.daha fatiha okumasını bilmeden iki siyasi kelime belleyen, parası veya gücü olan herkes camileri mescidleri dırar a çevirirdi.
ortada yanlış varsa bu hepimizin yanlışıdır milletler layık olduğu vechile yönetilirler.evvela kendi nefsimizden ıslahata başlamalıyız.kendisi bozuk olan bir toplumun başına elbette bozuk düzen gelecektir.
gaza gelmişin belli ama beklemeden çalıştıramassın.
--
kur andan ve sünnetten bahsediyorsun ama ben sendeki bu ahlakın zerresini ne kur anda nede sünnette görebildim .aceba nerde yazıyor ? imamlara kafir demekle iş bitiyormu ? düzene sövmekle iş bitiyormu ? allah cc kur anda sadece cihaddan mı bahsediyor ? veya cihadı yanlızca mukatele olarakmı emrediyor mallar ile canlar ile evlatlar ile.
kızacaksınız ama efendimizin sözüdür cihadın büyüğü nefs ile olanıdır.çünkü insana çok zor gelir,tevazu,alçak gönüllülük,cömertlik,hilm,edeb,haya vs.
herkes bir yerinden almış yürümüş.aklımızı başımıza almamız lazım dini yaşamayı dar kalıplara oturtmamak lazım.40 kişiden bahsedilmiş soruyorum neden hemen cihad edilmemiş ? neden hicret beklenmiş ? neden ibadetler gizli yapılmış vs ? her şeyin bir zamanı vardır.bunları akledecek akıl lazım .
--
ayetleri tevil etmede veyahut yakıştırmada hi,ç tereddüt etmiyorsun alper.oku oku milleti damgala.ne için inmiş ne denmek istemiş kimler kastedilmiş hiç umrunda değil.efsin tatmin olsun yeter değilmi ?
sen imama kafir diyorsun ve bunu kur andan sünnetten alıştım diyorsun
oysaki bizde kur an ve sünnetten alıştıkki zahiren islam olduğunu duyduğu kişiye kafir diyen kafir olur.senmi yanlış biliyorsun yoksa bizmi ? yoksa allah tan vahiymi geliyor (ki vahiy gelen peygamber bile buna cür et edememiştir)
--
imamların pısırık olduğunu girişken olmadığını paradan başka bişeyle meşgul olmadığını düşünen kardeşlerim unutmasınlarki okuduğunuz mealler tefsirler ilmihaller vs günümüz imamların çevirisi veyahut bizzat yazımı ile önünüze geliyor.alıştığınız din onların ellerinin ucunda.bu kadar cesur olmanız için o kadar alim olmanız lazım.hatta nakile de güvenmeden direk vahiy almanız gerekmektedir.
derimki bırakın imamlarla uğraşmayı,lafa gelince çalışmak ibadet dersiniz neden bir doktora veyahut öğretmene para ile iş yapıyorsunuz demessiniz neden kurban kesen kasaba para ile kesiyorsun diye kızmassınız ? ibadet sadece namaz kılmakmıdır ? neden silah üreten fabrikaya para alıyorsun diye kızmassınız ?imammıdır şamar oğlanı.
bazı grupların hedefi belli ne kafirler ne zındıklar hedef imamlar.bunu biliyoruz ama bazılarına ne oluyorki çanak tutuyorlar ?
Alıntı ile Cevapla